ΣΥΝΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ «ΨΗΦΙΔΩΤΟ» ΤΟΥ ΜΙΚΗ

Μια εικαστική απόπειρα 25 καλλιτεχνών να ανιχνεύσουν την προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη, μια ομαδική έκθεση με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη «ταξίδεψε» την Τρίτη στη Λάρισα, φιλοξενούμενη της Δημοτικής Πινακοθήκης τονίζοντας έτσι τους ιδιαίτερους δεσμούς της πόλης με το δημιουργό που από το 1983 είναι επίτιμος δημότης της.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ έκθεση με τίτλο «Η Ελλάδα του Μίκη»  εγκαινιάστηκε από την αντιπρόεδρο της Δ.Π.Λ- Μ.Γ.Ι. Κατσίγρα  Άννυ  Ψάρρα, η οποία σε σύντομο χαιρετισμό της παρουσία πλήθος κόσμου αλλά και 5 εκ των καλλιτεχνών αναφέρθηκε στον κύριο στόχο της Πινακοθήκης που δεν είναι άλλος «… από το να βρούμε διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες και την πόλη αλλά και με φορείς και μουσεία πανελλαδικά».

Παρουσιάζοντας την έκθεση η επιμελήτριά της Ίρις Κρητικού αναφέρθηκε στην τεράστια προσωπικότητα ενός δημιουργού που άφησε το αποτύπωμά του σε ταραχώδεις εποχές για τον τόπο, δίνοντας στους καλλιτέχνες την ευκαιρία μέσα από τη ζωή και τα τραγούδια του «… να ανιχνεύσουν την προσωπικότητά του και μέσα από εικαστικούς δρόμους να συνθέσουν τελικά το «ψηφιδωτό» του Μίκη».

«Πρόκειται για σπάνια τύχη να τιμούμε το Μίκη εν ζωή, ενώ και ο ίδιος με ιδιόχειρο σημείωμά του εξέφρασε τη χαρά του για την έκθεση», κατέληξε η κ. Κρητικού.

Η έκθεση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της διεκδίκησης του τίτλου για τη Λάρισα ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», θα διαρκέσει ως τις 10 Νοεμβρίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ