ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ Κ. ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ “ΔΩΡΑΚΙ” ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για τo αδίκημα της παράβασης καθήκοντος απήγγειλε ο Εισαγγελέας στην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, καθώς, με απόφασή της, φέρεται να έδωσε βαθιά ανάσα στα οικονομικά των καναλιών.

Ειδικότερα, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει έτοιμος να συγκρουστεί με τα κανάλια της διαπλοκής, η κυρία Σαββαΐδου, πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, έδωσε χρονικό περιθώριο ενός έτους σε τηλεοπτικά κανάλια προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου μήνα.

Με την απόφαση της 12ης Ιανουαρίου η κυρία Σαββαΐδου, απόφαση που δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο ΦΕΚ, όρισε ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί μέχρι την 20η Ιανουαρίου για τα έσοδα του προηγούμενου έτους.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση μετά από μήνυση δικηγόρου στον Άρειο Πάγο η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αθανάσιο Κατσιρώδη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την κίνηση της αυτή, η κυρία Σαββαΐδου επιδίωκε να δεσμεύσει την νέα κυβέρνηση σε χαριστικές «υπηρεσίες» προς τα κανάλια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ