«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΣΤΟ ΔΩΛ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και ο Σύνδεσμος Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, διοργανώνουν «συνάντηση» με τον μέγιστο των νεοελλήνων μαθηματικών Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, 65 χρόνια μετά το θάνατό του, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Η βιογράφος του Δέσποινα Βλαχοστέργιου – Βασβατέκη, με λόγο και εικόνα θα ταξιδέψει το κοινό στις Βρυξέλλες, την Αίγυπτο, το Βερολίνο, τη Σμύρνη, την Αθήνα, το Μόναχο, στη γεμάτη ενδιαφέρον, συγκινήσεις, επιτυχίες και απογοητεύσεις στιγμές της ζωής του ανθρώπου, που ο Αϊνστάιν αναγνώριζε ως δάσκαλό του στα μαθηματικά.

Η παράθεση απόψεων ομόχρονων του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή επιστημόνων, από τον πολιτικό μηχανικό Μιχάλη Παλιό, θα φωτίσουν την πολύπλευρη προσωπικότητά του.

Η καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Μαρία Γκράτζιου θα αναφερθεί στο επιστημονικό έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.

Η πιανίστα Ευφροσύνη Αστερ. Κτιστάκη θα πλαισιώσει την εκδήλωση με μουσική Μπαχ, αγαπημένου συνθέτη του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.

Την εκδήλωση συντονίζει το μέλος του Συνδέσμου Μάριος Ξηρομερίτης.

Παράλληλα στο φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα από τη ζωή του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ