ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΓΙΑΣ

POSTERS

Εξόρμηση στο δάσος, συλλογή άγριων εδώδιμων μανιταριών, καθώς και μανιταρογευσιγνωσία περιλαμβάνει η 10η συνάντηση που διοργανώνουν οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολής “Η Σελίτσιανη” και τον Δήμο Αγιάς. Η εκδήλωση θα γίνει αύριο, Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, στην Ανατολή Αγιάς και θα αρχίσει στις 9 το πρωί.

«Σας καλούμε όλους-μανιταρόφιλους και μη-να συμμετέχετε, κάνοντας ένα δώρο στην ψυχή σας μεπεριήγηση στη Φύση, αλλά και στο… στομάχι σας, με την κατανάλωση νόστιμων μαγειρεμένων μανιταριών», σημειώνουν οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

09.00: Συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου της Ανατολής (στην πλατεία του χωριού) και ενημέρωση όσων θα συμμετάσχουν ως προς τον τόπο της εξόρμησης και την ασφαλή συλλογή άγριων μανιταριών.

09.30- 12.00: Εξόρμηση στο δάσος για αναζήτηση, ταυτοποίηση και συλλογή άγριων μανιταριών, με την καθοδήγηση έμπειρων σε θέματα μυκητοχλωρίδας μελών του Συλλόγου.

12.00-12.30:Ταυτοποίηση των μανιταριών που θα συλλεχθούν.

12.30-13.30: Παρουσίαση του θέματος «Τα δηλητηριώδη αυτοφυή μανιτάρια και οι συνέπειές τους από την κατανάλωση από τον άνθρωπο» από τον ερευνητή της μυκητοχλωρίδας, Άγγελο Παπαδημητρίου, σε αίθουσα του σχολείου.

13.30 – μέχρι το τέλος: Μανιταρογευσιγνωσία με προσφορά φαγητών με βάση τα μανιτάρια (μανιταρόσουπα, μανιταρόπιτα και μαγειρεμένα-ψητά μανιτάρια).

Ησυμβολική τιμή για συμμετοχή στην εκδήλωση έχει οριστεί στα 2 ευρώ το άτομο, ενώ οι συμμετέχοντες θα πρέπει απαραίτητανα έχουν ανάλογη για την περίσταση ένδυση και υπόδηση.Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6974601730 (Στέργιος Μίχος) και 6978737981 (Θωμάς Γκιάτας).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ