ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΘΕΜΑ» ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ, ΚΥΡΙΕ ΣΑΡΧΩΣΗ;

Συνέχεια στην κόντρα με τη δημοτική αρχή για το θέμα των σφαγείων δίνει η “Δράση Πολιτών” με ανακοίνωση που υπογράφει σήμερα ο επικεφαλής της Στ. Ροντούλης. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Με αφορμή πρόσφατη  δήλωση του δημοτικού συμβούλου κ. Βασίλη Νταβαρούκα, η «Δράση Πολιτών» είναι υποχρεωμένη να προβεί σε κάποιες ουσιαστικές επισημάνσεις, αναφορικά με το θέμα της αντιμισθίας που λαμβάνει ο πρόεδρος των Σφαγείων Τυρνάβου, κ. Ντάμτσιος Ανδρέας.

1)      Χαιρόμαστε που ο κ. Νταβαρούκας έχει την ίδια με εμάς άποψη επί του θέματος της προαναφερόμενης αντιμισθίας. Αυτό σημαίνει ότι ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις στηλιτεύουν και κατακρίνουν την πολιτική της ‘’μισθοδοσίας προς ημετέρους’’ που εφαρμόζει χωρίς κανένα ίχνος ντροπής ο κ. Σαρχώσης και η παρέα του.

2)      Χαιρόμαστε που  κ. Νταβαρούκας δεν ενέδωσε στις απροκάλυπτες πιέσεις του κ. Σαρχώση να υπερψηφίσει την ντροπιαστική αντιμισθία του κ. Ντάμτσιου. Άλλωστε, μέχρι τώρα κανένας πρόεδρος των Σφαγείων δεν είχε καταδεχτεί να λαμβάνει χρήματα από την επιχείρηση , μια τιμητική παράδοση που παραβιάστηκε ξεδιάντροπα από την δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση.

3)      Λυπόμαστε, γιατί μέχρι σήμερα ο κ. Σαρχώσης (ή αλλιώς αντιδήμαρχος πενταετίας) δεν έχει διευκρινίσει στην κοινή γνώμη του Τυρνάβου ποιο είναι το ‘’θέμα’’ που ‘’κράτησε χαμηλά’’ στα Σφαγεία και με το οποίο πίεζε τον κ. Νταβαρούκα να υποχωρήσει και να υπερψηφίσει την αντιμισθία του κ. Ντάμτσιου.

4)      Η «Δράση Πολιτών» είναι υπερήφανη για το αντιπολιτευτικό της έργο, καθόσον στη συνείδηση των δημοτών έχει εδραιωθεί ως μια ισχυρή πολιτική φωνή που δημοσιοποιεί αλήθειες και υπηρετεί, χωρίς κομματικές παρωπίδες, το δημόσιο συμφέρον. Δηλώνουμε, μάλιστα, ευθαρσώς ότι αταλάντευτα θα υπηρετήσουμε το κοινό καλό, μολονότι η δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση θέτει πλείστα εμπόδια στον αντιπολιτευτικό μας ρόλο. Αρκεί να αναλογισθεί ο κάθε ευσυνείδητος δημότης ότι ακόμη δεν μας δίνεται ο φάκελος με τα προς συζήτηση θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας, διαφάνειας και δημοκρατικής πολιτικής συμπεριφοράς.

5)      Τέλος, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι οι αυθαιρεσίες του κ. Σαρχώση δεν θα μείνουν ατιμώρητες και σίγουρα στο μέλλον θα έρθει η ώρα της οδυνηρής λογοδοσίας των υπευθύνων. Μέχρι τότε, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι τουλάχιστον να ξεμπροστίαζουμε τον ‘’αντιδήμαρχο πενταετίας’’ για τα καμώματά του, με αποδείξεις και ντοκουμέντα.

Έτσι, σας παρακαλούμε πολύ, να δημοσιεύσετε στο φιλόξενο ιστολόγιό σας αυτούσιο το αντίγραφο των πρακτικών από τη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου ο δημότης να αντιληφθεί ιδίοις όμμασι τα καραγκιοζιλίκια του κ. Σαρχώση και να εκτιμήσει τον αγώνα διαφάνειας που κάνει η «Δράση Πολιτών».

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Από την 2/10-02-2015 Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΤΥΡΝΑΒΟΥ

«Έχω την αίσθηση κύριε Νταβαρούκα πρέπει να αλλάξετε άποψη όχι πρέπει να αλλάξετε άποψη άρδην άποψη γιατί αν θέλετε να λειτουργήσει αυτή η επιχείρηση και να μας προσφέρει θετικά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον μόνο με αυτή τη δυνατότητα υπάρχει γιατί τα έχουμε δει τα προηγούμενα σχήματα έχουν αποτύχει παταγωδώς και να ξέρετε όλοι ότι σε αυτή τη περίπτωση το κρατήσαμε το θέμα  πολύ χαμηλά, πάρα πολύ χαμηλά τα κρατήσαμε το θέμα γιατί είχαμε γνώμονα μόνο τα συμφέροντα της επιχείρησης και τίποτα παραπάνω θέλω να το ξέρετε αυτό και να σας διαβεβαιώσω για αυτό αν ήθελα να έχω πολιτικά οφέλη αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι θα μπορούσα να το διαχειριστώ το θέμα αυτό με άλλη λογική, με άλλη προσέγγιση αλλά  όμως αυτό θα μας προσέφερε ένα-δύο μήνες δημοσιότητας και επικοινωνιακής να μη πω τι. Το θέμα είναι…………………

Λόγω κακής λειτουργίας της μικροφωνικής εγκατάστασης και των μικροφώνων, δεν καταγράφεται περαιτέρω το θέμα.»

Υ .Γ: Όπως βλέπετε, η ομάδα Σαρχώση έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα αναισχυντίας και ξεδιαντροπιάς, που μέχρι τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου βαφτίζουν ‘’χαλασμένες’’, προκειμένου να αποκρύψουν από τον κόσμο τις πομπές τους. Τι να πει κανείς; Με τον ‘’αντιδήμαρχο πενταετίας’’ θα τα δούμε όλα στον Τύρναβο. Ο κάθε δημότης ας βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιον της ομαδούλας που διοικεί τον Δήμο Τυρνάβου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ