ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Τομεακή Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από 25 μέχρι 31 Οκτώβρη για να τιμήσουν τους ήρωες αγωνιστές που έδωσαν την ίδια τους τη ζωή στον αγώνα για την απελευθέρωση της Λάρισας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

“Στις 23 Οκτώβρη συμπληρώνονται 71 χρόνια από την απελευθέρωση της Λάρισας από τους Γερμανούς κατακτητές. Πολλοί μπορεί να περιγράψουν αυτή τη μέρα σε επισήμους εορτασμούς προς τιμήν της. Θα αποσιωπήσουν όμως το ποιος ήταν η ψυχή όλου του αγώνα, ποιος ενέπνευσε στο λαό την επιμονή, την υπομονή, την ελπίδα για την τελική νίκη.

Ποιος πραγματικά τον οδήγησε σ’ αυτήν: Ήταν το ΚΚΕ με την ιδεολογία του, την αδούλωτη Ιστορία του, την αυταπάρνηση των στελεχών και μελών του που έπεισε για το δίκιο και την έκβαση του αγώνα. Ήταν το ΚΚΕ που δημιούργησε το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ που με την ένοπλη πάλη του αντιστάθηκε και πολέμησε για τα δίκια της εργατικής τάξης και του λαού μας, όταν σύσσωμη η αστική τάξη και τα κόμματά της εκείνης της εποχής είτε είχαν φύγει για το εξωτερικό είτε καλούσαν σε υποταγή στους γερμανούς κατακτητές.

Για ακόμα μια φορά, καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος της ευθύνης μας, στο ύψος της δοξασμένης Ιστορίας μας. Καλούμαστε πάλι σε αντίσταση και ανυπακοή για να μη χρεοκοπήσει ο λαός. Μπαίνουμε μπροστά στην πάλη για να πλατύνει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα ενάντια στα μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ της φτώχειας και της εξαθλίωσης.  Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να υποστείλουμε τη σημαία μπροστά σε δυσκολίες ή υποχωρήσεις του κινήματος. Είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε πάντα μπροστά για την τελική νίκη του λαού, όπως το απαιτεί η Ιστορία μας, για τη λαϊκή οικονομία και το σοσιαλισμό.

Στα πλαίσια αυτά η Τομεακή Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από 25 μέχρι 31 Οκτώβρη για να τιμήσουν τους ήρωες αγωνιστές που δώσαν την ίδια τους τη ζωή. Τη δράση του ΚΚΕ που όπως τότε έτσι και σήμερα δε λύγισε στιγμή μπροστά στον αρνητικό συσχετισμό δύναμης και καθόρισε και καθορίζει τη γραμμή πάλης του λαού μας με βάση τις πραγματικές του ανάγκες και τα πραγματικά συμφέροντά του.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Κυριακή 25 Οκτώβρη, Προσυγκέντρωση Οργανώσεων στην πλατεία Τσάτσου, (οδός Δαβάκη και Κατσίγρα) στο μνημείο της αγωνίστριας Δήμητρας Τσάτσου στις 10 30 π.μ. με κατάληξη στο Μεζούρλο όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία στις 11 00 π.μ. από το Γιάννη Σκόκα, Γραμματέα της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ και θα αποδοθεί φόρος τιμής στους εκτελεσμένους  κομμουνιστές και αγωνιστές.

Παρασκευή 30 Οκτώβρη, Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ 1940-1941» με ομιλητή τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου στις 7 00 μ.μ.

Σάββατο 31 Οκτώβρη, Εκδήλωση – Συναυλία της ΚΝΕ στο Κλειστό Βαρέων Αθλημάτων στις 8 00 μ.μ. με τα τοπικά σχήματα ΕΔΕΜ, ΕΝΑΛΛΑΞ, LUMINOSITY, BRAINDROP & ILEX ft. ΘΚ. Θα προηγηθεί άνοιγμα της εκδήλωσης από την Βάσω Τσιάτσου, Γραμματέα του ΤΣ Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ και παρουσίαση με θεατρικό αναλόγιο του θέματος «Ηρωικές μορφές νέων αγωνιστών της ταξικής πάλης στη Θεσσαλία της περιόδου 41-49»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ