ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΦΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Οι φρικαλέες συνθήκες διαβίωσης των ζώων στο δημοτικό Καταφύγιο των Γλαφυρών διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε σήμερα η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, μαζί με φιλόζωους και μέλη φιλοζωικών ομάδων από την Αθήνα. Το θέαμα που αντίκρυσαν στο Καταφύγιο σόκαρε ακόμα και τους πιο σκληρούς.

DSC04451 DSC04455 DSC04458

DSC04460 DSC04461 DSC04463

Στην έκταση γύρω από το Καταφύγιο, η έντονη δυσοσμία οδήγησε σε εικόνες φρίκης, αφού ανάμεσα σε θάμνους και κάτω από ξερά κλαδιά δέντρων, βρέθηκαν διάσπαρτα κουφάρια και σκελετοί ζώων.

Σοκαρισμένοι οι φιλόζωοι απευθύνθηκαν στην υπάλληλο του Καταφυγίου, η οποία απάντησε ότι είχε πλήρη άγνοια για την κατάσταση των ζώων. Μάλιστα, μετά τα φρικαλέα ευρήματα η υπάλληλος, που βρισκόταν στο σημείο με τον άντρα της, ήθελε να παραδώσει τα κλειδιά του Καταφυγίου και να φύγει. Τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων δεν δέχτηκαν τα κλειδιά και της έκλεισαν το δρόμο για να μην εξαφανιστεί, μέχρι να φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

DSC04465 DSC04464

Η φρικαλέα ανακάλυψη

Η έντονη δυσοσμία που υπήρχε στον αέρα γύρω από το Καταφύγιο, επιβεβαιώθηκε με την ανακάλυψη του πρώτου νεκρού ζώου, ενός μεγαλόσωμου μολοσσού που βρισκόταν μόλις 10 μέτρα από το καταφύγιο και σε κατάσταση αποσύνθεσης. Πρόκειται για ζώο, την τύχη του οποίου αγνοούσε η αρμόδια υπάλληλος, όπως η ίδια είχε δηλώσει νωρίτερα. Η συνέχεια αποδείχθηκε ακόμη πιο τραγική, καθώς τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων ανακάλυψαν κομμάτια από δέρμα και γούνα ζώων, αλλά και σκελετούς μικρόσωμων σκύλων μέσα στους θάμνους. Κτηνίατρος που κλήθηκε από τη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου έκανε λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρά ζώα, όπως προκύπτει από τα δέρματα και τους σκελετούς που βρήκε. Για τον μολοσσό, ο κτηνίατρος διαπίστωσε ακαμψία, που σημαίνει ότι ήταν νεκρός περισσότερες από 24 ώρες.

DSC04450 DSC04452 DSC04453 DSC04454 DSC04472 DSC04473 DSC04474 DSC04475 DSC04476 DSC04477

Στο σημείο η αστυνομία

Δύο αστυνομικοί που κλήθηκαν, έφτασαν στο σημείο και οδηγήθηκαν από μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας στα σημεία των νεκρών ζώων. Φιλόζωοι κατέθεσαν επί τόπου μήνυση, ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να μιλήσουν με την υπάλληλο που αρνούνταν να δώσει απαντήσεις. Μετά από έλεγχο και στα κλουβιά, εντός του Καταφυγίου, διαπιστώθηκε ότι τα περίπου 50 ζώα που φιλοξενούνται, βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση, αποστεωμένα, πεινασμένα, βρώμικα και άρρωστα. Τα περισσότερα μάλιστα από αυτά, ακόμα και κουτάβια, είχαν γαστρεντερικό πρόβλημα.

DSC04456 DSC04466 DSC04467

Πήραν τα πιο άρρωστα

Εθελοντές που έφτασαν στο σημείο, άνοιξαν τα κλουβιά και πήραν τα πιο άρρωστα, για να τα μεταφέρουν επειγόντως σε κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος που έχει υπογράψει σύμβαση ύψους 60.000 ευρώ με τον Δήμο για το Καταφύγιο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν απάντησαν στα τηλεφωνήματα των φιλοζωικών οργανώσεων, προκειμένου να μεταβούν στο σημείο. Όπως δήλωσαν φιλόζωοι που είχαν έρθει με πούλμαν από την Αθήνα, ειδοποίησαν ήδη τον Εισαγγελέα Αθηνών για να παρέμβει. Το θέμα πήρε διαστάσεις πανελλαδικά αφού ενημερώθηκαν τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα.

DSC04479 DSC04482 DSC04478

Ένα σκελετωμένο πιτ μπουλ το έβαλαν στο αμάξι για να το μεταφέρουν στον κτηνίατρο. Είχε να φάει μέρες και ήταν πολύ φοβισμένο αφού το ιστορικό του έχει να κάνει με παράνομες κυνομαχίες. Ακόμα ένα ζώο, ένα άρρωστο κουτάβι, το μετέφεραν μπροστά από το δημαρχείο όπου το έπλυναν. Έξι ακόμα σκυλάκια υιοθετήθηκαν από μέλη φιλοζωικών οργανώσεων της Αθήνας.

Η πορεία στην παραλία του Βόλου

Μετά από δυο ώρες καθυστέρησης, λόγω των τραγικών ανακαλύψεων στο καταφύγιο-κολαστήριο των Γλαφυρών, πραγματοποιήθηκε η πορεία των φιλόζωων στην παραλία. Κρατώντας πλακάτ κατά του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, οι διαμαρτυρόμενοι έκαναν πορεία από το δημαρχείο ως τον Άγ.Κωνστανίνο.

DSC04494 DSC04493 DSC04492 DSC04491

e-thessalia.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ