ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Με μια άνευ προηγουμένου προσέλευση ξεκίνησε πριν από λίγο σε κεντρικό ξενοδοχείο  της Λάρισας η πανελλαδική σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων των αγροτών με θέμα το συντονισμό δράσης αλλά και αγωνιστικών κινητοποιήσεων με αφορμή και την ψήφιση νέων μέτρων που πλήττουν αγρότες και κτηνοτρόφους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕκατοντάδες αγρότες από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τον Έβρο, την Κρήτη και την Πελοπόννησο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών δηλώνοντας έτοιμοι για νέους αγώνες και «μπλόκα» στα μνημόνια αλλά και υπογραμμίζοντας τον ενωτικό χαρακτήρα της σύσκεψης.

Στο περιθώριο της συνάντησης τόσο ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας όσο και εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων από τη Μακεδονία, τα Χανιά και την Αργολίδα  μιλώντας στους δημοσιογράφους έκαναν λόγο για αφανισμό των μικρομεσαίων αγροτών, «ταφόπλακα» του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και εμπαιγμό από τον ΕΛΓΑ, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή  Ένωση.

Κληθείς να σχολιάσει και την παρουσία «γαλάζιων» αγροτοσυνδικαλιστών  στη σύσκεψη,  ο Ρίζος Μαρούδας υπογράμμισε με νόημα πως « η μαζική συμμετοχή δείχνει τόσο  το μέγεθος του προβλήματος όσο  και τις αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτών. Δεν υπάρχουν «πλευρές» στον αγροτικό κόσμο όταν τα προβλήματα παραμένουν κοινά, ωστόσο καθοριστικό παραμένει το διεκδικητικό  πλαίσιο, το οποίο θα πρέπει να είναι επίσης κοινό».

Οι αποφάσεις των αγροτών αναμένεται να ανακοινωθούν αργά το απόγευμα, με το πέρας της σύσκεψης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ