ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ “INDONNATION” ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Χρυσό μετάλλιο απέσπασε το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο του ΔΩΛ,  InDONNAtion, με μαέστρο το Δημήτρη Κτιστάκη, στην πιο δύσκολη κατηγορία (Α3)  στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών INTERKULTUR που πραγματοποιήθηκε 14-18/10/2015 στην Καλαμάτα. Στην ίδια κατηγορία συμμετείχαν γυναικείες χορωδίες από Λιθουανία, Εσθονία, Νορβηγία και Κίνα.

χρυσο1Εξάλλου, η InDONNAtion συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις ελληνικές χορωδίες όλων των κατηγοριών του διαγωνισμού και ήταν μια από τις πέντε χορωδίες (ανάμεσα στις 39 χορωδίες από 14 χώρες που συμμετείχαν) που επιλέχθηκαν να τραγουδήσουν στην τελετή λήξης της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη συμμετοχή της χορωδίας σε διαγωνισμό στα τρία χρόνια από την ίδρυσή της. Τη χορωδία διηύθυνε ο Δημήτρης Κτιστάκης, συνόδεψε στο πιάνο η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη και τις χορογραφίες επιμελήθηκε η Φαίη Σούκου. Τη χορωδία συνόδευε ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Απόστολος Αλεξίου.

Δήλωση αντιδημάρχου Πολιτισμού Πάνου Σάπκα για την επιτυχία της  InDONNAtion

“Νιώθουμε πολύ υπερήφανοι για τη μεγάλη επιτυχία του Γυναικείου Φωνητικού Σύνολου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, InDONNAtion, με μαέστρο το Δημήτρη Κτιστάκη που διακρίθηκε στην πιο δύσκολη κατηγορία (Α3) αποσπώντας Χρυσό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών INTERKULTUR που πραγματοποιήθηκε 14-18/10/2015 στην Καλαμάτα.

Το βραβείο αυτό, προστίθεται στα αμέτρητα βραβεία και διακρίσεις που έχουν κερδίσει σύνολα, ορχήστρες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες του Ωδείου μας, στα 80 και πλέον χρόνια λειτουργίας του.  Αυτή η επιτυχία καταδεικνύει τη σπουδαία δουλειά που γίνεται σε εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο και αποδεικνύει πως αν πιστέψεις στο δυναμικό σου, αν σταθείς δίπλα του, θα απογειωθεί. Έτσι συνέβηκε και με την  InDONNAtion, στις δυνατότητες της οποίας πιστέψαμε αμέσως και την εντάξαμε στο Ωδείο μας.

Επιπλέον, αυτή η επιτυχία σηματοδοτεί την προσπάθεια της πόλης να κερδίσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Θερμά συγχαρητήρια στον διευθυντή του ΔΩΛ  Απ. Αλεξίου, το μαέστρο Δημήτρη Κτιστάκη, την πιανίστα Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, τη χορογράφο Φαίη Σούκου και τις χορωδούς.

Κι όπως λέει ο Βολτέρος, δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να αφιερωθεί κανείς σταθερά σε ένα σκοπό, τον οποίο να φωτίζουν ευγενή κίνητρα. Ένας τέτοιος αγώνας ανυψώνει και εξιδανικεύει τον άνθρωπο και εξασφαλίζει επιτυχία στη ζωή και την… τέχνη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ