ΚΑΙ Ο ΒΟΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ 2021…

Με ένα υπερθέαμα ήχου και φωτός ,στην κεντρική παραλία του Βόλου, έγινε η έναρξη των εκδηλώσεων για την διεκδίκηση από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, της ανάδειξής της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Φωταγωγήθηκαν το επιβλητικό κτίριο του Πανεπιστημίου με κίτρινο φως, το ομοίωμα της αρχαίας «Αργούς» με βαθύ πορφυρό κόκκινο και η περίφημη Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου φωτίσθηκε με εκτυφλωτικό μπλε την ώρα που εκτελούσε κλασικό ρεπερτόριο η σοπράνο Μαρίτα Παπαρίζου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 8 το βράδυ με ομιλία του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και συνεχίστηκε με τον Βολιώτη κιθαρίστα Κώστα Κοτσιώλη. Στη συνέχεια οι Βολιώτες που συγκεντρώθηκαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση απήλαυσαν την Ορχήστρα, αλλά και την παιδική χορωδία «Ιωνία».

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βόλου συνέχισε το πρόγραμμα, στη συνέχεια η Πολυφωνική Χορωδία και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου.

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλο τον κόσμο που κατέβάλε προσπάθεια για να γίνει πράξη η εκδήλωση και για να είναι ο Βόλος υποψήφιος για την ανάδειξή του ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com