ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΛ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες σε συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό την ερχόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 7μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισα. Στο κάλεσμα της διοίκησης αναφέρονται τα εξής:

“Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας σας καλεί σε πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό:

  • Για να εμποδίσουμε το νέο σάρωμα των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας που επιχειρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την Ε.Ε και το ΔΝΤ, με τη στήριξη Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.
  • Για την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Όχι στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που ωφελούν την εργοδοσία και την κυβέρνηση για να περάσουν τα άγρια μέτρα χωρίς αντιδράσεις.

Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, καταργούν αυτή τη μεγάλη κατάκτηση για τις νεότερες γενιές, πετσοκόβουν ξανά τις συντάξεις Η κυβέρνηση φέρνει νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού. Κανένας να μην ξεγελαστεί από την προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων, των επαγγελματικών κλάδων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η δοκιμασμένη επιζήμια τακτική τους απέναντι στο λαό. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά όλους μας, κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες. Πλήττει βάναυσα τις γυναίκες. Κανένας κλάδος δεν θα σωθεί μόνος του.

Είναι ψέμα ό,τι ευθύνονται οι υψηλές συντάξεις και οι παροχές για την κατάσταση, ότι τα μέτρα θα αποδώσουν δικαιοσύνη. Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη 500-600 ευρώ, οι παροχές υγείας και πρόνοιας υποβιβάζονται, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο είναι μηδαμινή.

Ο αντιασφαλιστικός σχεδιασμός και η λεηλασία των ταμείων είναι ένα τεράστιο αντεργατικό έγκλημα, προμελετημένο και διαρκείας, για να παραδώσουν την ασφάλιση  στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας. Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από την απάτη «των ισοδύναμων»! Στη φτώχεια, την ανεργία, στην κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ισοδύναμο! Ανακούφιση υπάρχει μόνο στον αγώνα για την ανατροπή αυτών των βάρβαρων πολιτικών!

Ετοιμάζουν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση της Κυριακής αργίας που δεν θα μείνει μόνο στο Εμπόριο και μετά σε άλλους κλάδους, την κατάργηση των αποζημιώσεων, την απαγόρευση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.

Εξαπολύουν νέα άγρια φοροεπιδρομή. Έρχονται ιδιωτικοποιήσεις που θα τις πληρώσει ο λαός με νέες απολύσεις, πανάκριβα τιμολόγια, παράδοση δημόσιου πλούτου σε καπιταλιστές.  Απελευθέρωση των πλειστηριασμών και για την πρώτη κατοικία!

Οι άνεργοι στο Ν. Λάρισας, φτάνουν τις 25.000 και μόλις το 10% απ’ αυτούς παίρνουν το επίδομα των 361 ευρώ! Πολλοί εκβιάζονται να δουλεύουν για ένα άθλιο μεροκάματο, άλλοι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι!  Πληρώνουμε ακριβά την υγεία και την παιδεία.

Τώρα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!  Εμείς έχουμε τη δύναμη με την οργάνωση και τον αγώνα!

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων με πάμφθηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και προστασία. Από αυτή την ανάπτυξη δεν έχουν όφελος οι εργάτες και οι οικογένειές τους, οι νέοι και οι νέες που θα είναι τα μεγάλα θύματα.

Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας! Δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στον σφαγιασμό!

Ανεξάρτητα από την ψήφο και την επιλογή που έκανε ο καθένας στις πρόσφατες εκλογές, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στα κόμματα του μνημονίου, της Ε.Ε. να εμφανίζουν ότι υπάρχει συναίνεση στο νέο σφαγιασμό.

Να απορρίψουμε τη θεωρία της λεγόμενης πολιτικής σταθερότητας που σημαίνει άνευ όρων παράδοση των εργαζόμενων, ένταση της καταστολής, της εργοδοτικής και κρατικής βίας, συμβιβασμό με τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Όλοι στον αγώνα!  Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν ως απαράδεκτα!

Ολοι στο συλλαλητήριο – Τετάρτη 21 Οκτώβρη, 7 μ.μ, Κ. Πλατεία Λάρισας

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε

Άσε τη ζωή που κάνεις – κοίτα της ζωή που χάνεις!

Οργανώσου στο σωματείο σου, μπες στον αγώνα μαζί μας. Η αποχή είναι αποδοχή των μέτρων. Μας θέλουν αμέτοχους, να σιχτιρίζουμε από μακριά.

Διεκδικούμε κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς:

  • Να μην ψηφισθούν τα νέα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό. Κάλυψη όλων των απωλειών των κλαδικών μισθών.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Αποκατάσταση των απωλειών των συντάξεων, αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες και 5 χρόνια αντίστοιχα νωρίτερα για όσους είναι στα ΒΑΕ. Κανένας ανασφάλιστος.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων, με την χορήγηση επιδόματος σε όλους τους ανέργους 600 ευρώ το μήνα, όσο είναι άνεργοι. Να πληρωθούν οι απλήρωτοι.
  • Να καταργηθεί η βαριά και άδικη φορολογία, ΕΝΦΙΑ, κλπ.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια, παιδεία”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com