ΕΓΚΑΙΝΑΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ “Η ΛΑΡΙΣΑ ΑΛΛΙΩΣ”

Τα έργα των συμμετεχόντων στον διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας «Η Λάρισα αλλιώς» που διοργάνωσε το γραφείο υποψηφιότητας της Λάρισας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021 σε συνεργασία με το περιοδικό Fmag και την υποστήριξη της ομάδα Fplus που βραβεύθηκαν ή έλαβαν τιμητικές διακρίσεις θα εκτίθενται από αύριο το βράδυ

και μέχρι τις 23 Οκτωβρίου στην αίθουσα του ισογείου του κτηρίου του «Μύλου». Αύριο στις 8μμ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης καθώς και η απονομή των βραβείων και των διακρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου συνεδρίασε η Κριτική Επιτροπή που αποτελείτο από τους:

1.ΒΙΒΗ ΤΣΙΟΓΚΑ – αντί του φωτογράφου κ. ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ που είχε αρχικά ορισθεί ο οποίος τελικά δεν μπόρεσε να συμμετάσχει –  (Εικαστικός, Καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης, απόφοιτη της σχολής Καλών Τεχνών – Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ. με εξειδίκευση στη ζωγραφική και τη φωτογραφία)

2.  ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΤΣΙΑΝΑΣ (Ιδρυτικό μέλος και δημιουργός του διαδικτυακού φωτογραφικού χώρου FMAG.GR. Σπουδές Νομικής και Φωτογραφίας)

3.  ΑΛΙΚΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Μόνιμη υπάλληλος της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του δήμου Λαρισαίων, απόφοιτη του Τμήματος Πολιτισμικής Πληροφορικής και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου) για την αξιολόγηση των υποβληθεισών φωτογραφιών που ανήλθαν σε 97.

lar1Κατόπιν συγκριτικής αξιολόγησης και στο πλαίσιο των όρων και προϋποθέσεων διεξαγωγής του διαγωνισμού,  η τριμελής Κριτική Επιτροπή: 1.       Επικύρωσε το Βραβείο Κοινού στον κ. Αγάπιο ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΔΗ που έλαβε τις περισσότερες διαδικτυακές ψήφους (207) για τη φωτογραφία του με θέμα πέρασμα στην απέναντι όχθη, η οποία θα συμμετάσχει στην έκθεση

2.   Επέλεξε για το 1ο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής και συμμετοχή στην έκθεση τη φωτογραφία με θέμα στην πίσω αυλή [ΕΛΕΝΑ] 3.

Επέλεξε για το 2ο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής και συμμετοχή στην έκθεση τη φωτογραφία με θέμα Stress [Δημήτρης ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ]

4. Επέλεξε για τιμητική διάκριση και συμμετοχή στην έκθεση τις φωτογραφίες:

(τυχαία σειρά)

¾      Untitled [Μαρία ΜΠΑΚΑΒΟΥ]

¾      Freedom [Βάσω ΜΕΚΡΑ]

¾      City’s night romance [Φωτεινή ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ]

¾      Untitled [Ράνια ΖΑΝΝΙΑ]

¾      Πηνειός Ποταμός [Ηλίας ΑΓΓΛΟΠΟΥΛΟΣ]

¾      the winter is coming [Γιώργος ΣΑΡΝΑΤΖΙΔΗΣ]

¾      Εργασίες συντήρησης [Δημήτρης ΜΠΡΟΦΑΣ]

¾      Παράθυρο με θέα [Βάια ΓΚΕΡΛΙΩΤΗ]

¾      Untitled [Ελένη ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ]

¾      Λάρισα έτσι κ αλλιώς [Στέφανος ΜΟΚΑΣ]

¾      Γέφυρες προοπτικής [Βασίλης ΜΑΝΙΚΑΣ]

¾      Φτερούγισμα Ελευθερίας [Εύη ΚΑΛΟΥΔΗ]

¾      Αλκαζάρ [jk]

¾      To παζάρι της Λάρισας [Angie photo]

¾      Ιπποκράτης [Κωνσταντίνος ΣΤΩΙΚΟΣ]

¾      Αρχείο Θέατρο Λάρισας [Φωκίων ΧΙΩΤΑΚΗΣ]

¾      Χειμώνας στη Λάρισα [Δημήτρης ΠΙΤΣΙΛΚΑΣ]

¾      Snow [Κωνσταντίνος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ]

¾      To παρελθόν συναντά το μέλλον [Γρηγόρης ΣΑΝΤΟΣ]

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ