ΠΑΣΟΚ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ερώτηση προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Τζελέπης, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εκτίμησης και αποκατάστασης των ζημιών σε βασικές υποδομές

που προκλήθηκαν  από πλημμύρα σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φαρσάλων,  καθώς και της πληρωμής των αποζημιώσεων στους  πληγέντες αγρότες.

Στην ερώτηση αναφέρουν:

«Η πρόσφατη πλημμύρα σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φαρσάλων έχει προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, σε αγροτικά μηχανήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις και σε σπίτια.

Ιδιαίτερα στη βαμβακοκαλλιέργεια οι ζημιές είναι μεγάλες αφού σε αρκετές περιπτώσεις, πέραν της μείωσης της αναμενόμενης παραγωγής και της υποβάθμισης της ποιότητας του προϊόντος παρασύρθηκαν μεγάλες ποσότητες βαμβακιού που είχαν συγκομισθεί.

Είναι φανερό ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες καταγραφής των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.

Συγχρόνως απαιτείται ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βλάβες στους επαρχιακούς δρόμους και να ενισχυθεί το σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

Ύστερα από τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

  1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκτίμησης των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες;

2.            Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να υποστηρίξει την προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση των ζημιών βασικών υποδομών στις πληγείσες περιοχές;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ