ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ…

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διευρυμένη συνάντηση των υποψηφίων και των φίλων της παράταξης Συν Πολιτεία του δημάρχου Τυρνάβου Π. Σαρχώση που πέρα από ευκαιρία για έναν απολογισμό του έργου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτοκριτική αλλά και για απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που αιωρούνται και απασχολούν μεγάλο κομμάτι της παράταξης.

Είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία σήμερα 12,5 μήνες μετά την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής ο κ. Σαρχώσης και οι στενοί του συνεργάτες να παρουσιάσουν το σχεδιασμό τους για τα επόμενα 4 χρόνια της θητείας της δ.α. να αναφερθούν στο έργο που έχουν προγραμματίσει, για τις μελέτες που ετοίμασαν μαζί με τις υπηρεσίες για τα έργα που θα διεκδικήσουν από το νέο ΕΣΠΑ, αλλά και για τα συνεχιζόμενα ή σταματημένα έργα όπως η αποχέτευση του Αμπελώνα.

Θα πρέπει να μιλήσουν για τη φιλοσοφία που θα διέπει τη δημοτική αρχή το επόμενο διάστημα, για τη συνεργασία δημάρχου και αντιδημάρχων, με τη δημοτική ομάδα αλλά και με την παράταξη για τον τρόπο χάραξης στρατηγικής και για την επαφή δημοτικής αρχής και κοινωνίας.

Παράλληλα όμως θα πρέπει να εξηγήσουν για το τι έγινε την 1η χρονιά της θητείας, για τις επιτυχίες, για τα λάθη για τις αστοχίες, τις παραλείψεις και τα ατοπήματα.

Κυρίως θα πρέπει να αναφερθούν στα προβλήματα της καθημερινότητας, που δεν αντιμετωπίστηκαν εύκολα λόγω προφανώς αδυναμιών, αλλά και ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα αλλά και στο πώς αυτά θα αντιμετωπιστούν από εδώ και πέρα για να μην ξαναδούμε χόρτα να θάβουν πάρκα, πλατείες και δρόμους, τα σκουπίδια να πνίγουν πολλές φορές όλο το δήμο κ.λπ..

Θα πρέπει να αναφερθούν σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και να εξηγήσουν γιατί δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να λειτουργήσουν πραγματικά το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο, το τμήμα μαθησιακών δυσκολιών.

Θα πρέπει να αναφερθούν στο σχέδιό τους για το θέμα των αδέσποτων και γιατί μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κάποια λύση αφού οι αποσπασματικές ενέργειες και οι τυχαίοι εμβολιασμοί και στειρώσεις πέρα από δαπάνη αποδείχθηκε ότι διαιωνίζουν το πρόβλημα με αποτέλεσμα και τα σκυλιά να δηλητηριάζονται από υπάνθρωπους και σε κάποιες περιπτώσεις να εκφράζονται παράπονα για επιθέσεις σκύλων.

Θα πρέπει να αναφερθούν για το σχεδιασμό τους στον τομέα του πολιτισμού και να εξηγήσουν γιατί ζήσαμε ένα άνυδρο πολιτιστικά καλοκαίρι, πληρώσαμε και μάλιστα σε ιδιώτες μετά από πολλά χρόνια για τη γιορτή κρασιού, δεν είδαμε στήριξη στις ντόπιες πρωτοβουλίες συλλόγων και καλλιτεχνών.

Θα πρέπει να εξηγήσουν σήμερα πώς θα αντιμετωπίσουν την επίθεση που δέχεται η αυτοδιοίκηση που χάνει πόρους και προσωπικό και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ούτε στις βασικές της υποχρεώσεις.

Θα πρέπει να πουν πώς θα αντιμετωπίσουν το μείζον θέμα της αύξησης των υπηρεσιών καθαριότητας που θα φέρει η επιβολή από την 1η Ιανουαρίου του τέλους ταφής απορριμμάτων 35 € ανά τόνο για το πρώτο έτος το οποίο θα φτάσει τα επόμενα χρόνια τα 60 € ο τόνος.

Θα πρέπει να πουν πώς θα αντιδράσουν αν θα αντιδράσουν στο παρατηρητήριο που είναι θηλιά στο λαιμό των δήμων.

Επειδή πέρασε ένας χρόνος και δεν παρουσίασαν στοιχεία για το τι παρέλαβαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και για το αν υπήρχαν σκοτεινά σημεία ας εξηγήσουν αν σκέφτονται να το κάνουν αυτό και πότε.

Αυτές είναι κάποιες από τις απορίες που αιωρούνται και σίγουρα κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα εκφραστούν και άλλες.

Ας γνωρίζουν λοιπόν ότι όλοι μας περιμένουμε απαντήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ