ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Τα παραμύθια των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν.Λάρισας και του αιρετού των “μισό-μισό” συνεχίζονται. Θεωρούν ότι μπορούν να λένε και να γράφουν ό,τι θέλουν, αλλά δυστυχώς γι’αυτούς υπάρχουν και τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Στη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν.Λάρισας στις 19/09/2015, ο αιρετός του Μετώπου Ανατροπής έκανε τοποθέτηση-πρόταση για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων σε λειτουργικά κενά και ζήτησε από το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. να δημοσιοποίησει τη μοριοδότηση και τις προτιμήσεις των συναδέλφων. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή και προσωπικά έκανα την ακόλουθη δήλωση: “Ως προς το πρώτο σκέλος, θεωρώ ότι αυτά που γράφονται είναι χωρίς νόημα και ουσία και κάκιστα αφήνονται υπονοούμενα για τους Διευθυντές των Σχολείων, ότι δήθεν κρύβουν κενά.

Αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας τους. Αν υπάρχουν αλλαγές, τότε να κληθούν οι Διευθυντές να τις δικαιολογήσουν. Ως προς το δεύτερο σκέλος, συμφωνώ να αναρτηθούν τα μόρια και, εάν δεν υπάρχει νομικό κώλυμα, να δημοσιοποιηθούν και οι προτιμήσεις.”. Μετά από συζήτηση, η πλειοψηφία έκρινε ότι έπρεπε να ζητηθεί η γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας, σχετικά με το εάν μπορούμε να αναρτήσουμε τα μόρια-προτιμήσεις, χωρίς κανένα μέλος του Συμβουλίου να είναι αρνητικό σε αυτό. Αυτά ανακοινώθηκαν και στα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. στις 30/09/2015, όταν έκαναν παράσταση στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε..

Με δική μου πρόταση, το ερώτημα απευθύνθηκε στην Περιφερειακή Δ/νση Θεσσαλίας και περιμέναμε την απάντηση, η οποία μας δόθηκε προφορικά στις 8/10/2015 και γραπτά στις 13/10/2015. Μόλις πήραμε την απάντηση (8/10/2015), υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την ανάρτηση των πινάκων με τα μόρια και τις προτιμήσεις των συναδέλφων στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης. Από πού προκύπτει λοιπόν ότι υπήρξε άσκηση πίεσης στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε.;

Τους κατανοώ πλήρως και τους συμπαραστέκομαι, γιατί ματαιώθηκε η “φιέστα” της ανάρτησης, αφού τους πρόλαβαν τα γεγονότα. Ο ταχυδρόμος άργησε μια μέρα. Πήγαν χαμένα και τα χρήματα για την ψηφιοποίηση των πινάκων, σε καιρούς χαλεπούς. Τέλος, όσα ψευδώς και συκοφαντικά ισχυρίζονται για τους μηχανισμούς, την αδιαφάνεια και λοιπά, δεν με αγγίζουν, όπως όλα τα μυθεύματα. Όσο με στηρίζουν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους – 11 και όχι 10 χρόνια, μην μας κλέβετε κιόλας – και οι δυνάμεις μου το επιτρέπουν να τους εκπροσωπώ, θα είμαι δίπλα τους, ανιδιοτελώς και χωρίς παρωπίδες.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ