ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ: «ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ»

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, Πακιστανοί κληρικοί αποφάνθηκαν ότι οι μουσουλμάνες δεν είναι υποχρεωμένες να καλύπτουν τα πρόσωπά τους. Η απόφαση έρχεται μετά από την άρνηση κάποιων γυναικών να φωτογραφηθούν για επίσημα έγγραφα.

Το Συμβούλιο της Ισλαμικής Ιδεολογίας, ένα επίσημο θρησκευτικό σώμα, που  παρέχει νομικές συμβουλές σε θέματα θρησκείας στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν είναι απαραίτητο για τις γυναίκες να καλύπτουν πλήρως τα πρόσωπά τους.

“Το να καλύπτουν το πρόσωπο, τα χέρια επάνω από τους καρπούς και τα πόδια δεν είναι υποχρεωτικό για τις μουσουλμάνες,” είπε ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Maulana Mohammad Khan Sherani, τη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου ήρθε ως έκπληξη για πολλούς, λόγω των αμφιλεγόμενων αποφάσεων του κατά το παρελθόν. Μόνο τον περασμένο χρόνο, είπε ότι τα κορίτσια από την ηλικία των εννέα μπορούν να παντρευτούν κάτω από τον ισλαμικό νόμο.

Η Farzana Bari, φεμινίστρια και ακτιβίστρια από το Ισλαμαμπάντ, χαιρέτισε την τελευταία ανακοίνωση του συμβουλίου. «Είναι ένα καλό σημάδι, ο κλήρος φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι η νομιμότητά του τίθεται υπό αμφισβήτηση και η απόφαση αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση της εικόνας τους» δήλωσε η Bari .

Οι συντηρητικοί της χώρας, ωστόσο, κατήγγειλαν την απόφαση του Συμβουλίου της Ισλαμικής  Ιδεολογίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ