ΦΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: 0% ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, 6% ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ 13% ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο κύβος ερρίφθη και η κυβέρνηση πήρε τις οριστικές τις αποφάσιες για το ΦΠΑ που θα επιβληθεί στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε το Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε σχέδιο… τριών σημείων για το ΦΠΑ: 0% στα νηπιαγωγεία και προνήπια, 6% στα φροντιστήρια, σχολές χορού κλπ και 13% στα δημοτικά, γυμνάσια και τα λύκεια.

Προς το παρόν και με βάση τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχει συντελεστής ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Άγνωστο παραμένει επίσης ποια θα είναι τα ισοδύναμα που θα αναζητηθούν καθώς ακόμη και με την αύξηση στο 23% τα έσοδα δεν θα υπερβαίνει τα 34,4 εκατ. ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί μόλις στο 11,5% του δημοσιονομικού στόχου των 300 εκατ. ευρώ που έχει θέσει η κυβέρνηση).

Για πολύ καλή εξέλιξη στο θέμα του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου. «Θα υπάρξουν κυβερνητικές ανακοινώσεις, δεν θέλω να προτρέξω, υπάρχει πολύ καλή εξέλιξη», δήλωσε για το θέμα του 23% ΦΠΑ.

Στο στόχαστρο σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr μπαίνουν τα ακίνητα που κατέχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό, ενώ στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών έχει πέσει η φορολόγηση των αμοιβαίων κεφαλαίων που έχουν Έλληνες στο εξωτερικό, των ομολόγων, καθώς και άλλων επενδύσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ