ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ

Σε έναν λεπτομερή απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου, προχώρησε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Σαρχώσης κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των μελών της παράταξης Συν Πολιτεία με την οποία κέρδισε τις εκλογές τον Μάιο του 2014.

000_0283Ο κ. Σαρχώσης υπεραμύνθηκε του έργου και των επιλογών της δημοτικής αρχής στον πρώτο χρόνο της θητείας της υποστηρίζοντας ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα έλλειψης πόρων και προσωπικού.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή πορεύεται με σχέδιο και στόχους, χαρακτήρισε σημαντική ενέργεια την απόφαση να αναστείλει την εφαρμογή του τέλους 80% στην ύδρευση, μειώνοντας έτσι κατακόρυφα το κόστους του νερού σε όλο το δήμο, μίλησε για τον προγραμματισμό των έργων επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή αποφάσισε να αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό για την κατασκευή της νότιας παράκαμψης του Τυρνάβου που ήταν αμφίβολο αν θα γίνει με το σχέδιο για την κατασκευή της βόρειας παράκαμψης του Τυρνάβου που θα συνδέει την παλιά εθνική οδό με τη νέα σχεδόν από το ύψος της διασταύρωσης για τη βρύση, μέχρι το ύψος που βρίσκεται το ξενοδοχείο Φάρος, χρησιμοποιώντας υπάρχουσες οδούς που θα πρέπει να διαμορφωθούν κατάλληλα.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε της απόφασης της πλειοψηφίας να καθορίσει αντιμισθίες για την πρόεδρο του Οργανιισμού Κοινωνικής Πολιτικής που θα χρησιμοποιηθεί για το κοινωνικό παντοπωλείο, αλλά και για τον πρόεδρο της ΔΕΣΠΤΑ που είναι καθημερινά και για πολλές ώρες στα; σφαγεία.

Στα θέματα της καθημερινότητας και στα προβλήματα που υπάρχουν αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Χρ. Τσιόπας, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων και Πολιτισμού Κ. Κουλιός, αναφέρθηκε στα έργα που πρόκειται να γίνουν επισημαίνοντας ότι σημαντικό κομμάτι από τις επιχορηγήσεις του δήμου θα πηγαίνει για την συντήρηση του οδικού δικτύου εντός των οικισμών.

Αναφερόμενος στον τομέα του πολιτισμού σημείωσε ότι έχει μειωθεί κατά πολύ ο διαθέσιμος προϋπολογισμός, ενώ χαρακτήρισε τη φετινή γιορτή παράδειγμα για την από εδώ και πέρα διοργάνωση των εκδηλώσεων πολιτισμού στο δήμο Τυρνάβου.

000_0284Ο αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα Αλ. Χατζηκρανιώτης αναφέρθηκε στα έργα αγροτικής οδοποιίας που ξεκίνησαν πέρυσι και συνεχίζονται φέτος υπογραμμίζοντας ότι στο συγκεκριμένο έργο μηχανήματα και εργαζόμενοι του δήμου εργάστηκαν περισσότερες από 180 ημέρες τον πρώτο χρόνο θητείας της δημοτικής αρχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη χθεσινή συνάντηση έλειπαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πολλοί υποψήφιοι του συνδυασμού κάποιοι εκ των οποίων δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ