ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

«Οι πολίτες ρωτάμε, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή απαντούν. Η γνώμη μας  μετράει», θα μπορούσε να είναι ο γενικός τίτλος της πρωτοβουλίας του Δήμου Λαρισαίων, για τη διοργάνωση λαϊκών ανοικτών συνελεύσεων στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός περίπου χρόνου στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου. 

terpsitheaΗ αρχή έγινε το βράδυ της Τρίτης, από τη δημοτική κοινότητα της Τερψιθέας και στο πλαίσιο συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην κοινοτικού καταστήματος.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Νίκος Μπόνιας παρουσίασε στοιχεία που αφορούν την πορεία έργων του τεχνικού προγράμματος του Δήμου στην Τερψιθέα , για την φετινή χρονιά, ενώ εκτενής ήταν η αναφορά στα βασικά αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, όπως το πολεοδομικό, θέματα που αφορούν τις σχολικές δομές, το ζήτημα των τυφλών δρόμων κ.α.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήματα από τους παριστάμενους πολίτες, με το δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη να απαντάει συνολικά. Ο δήμαρχος περιέγραψε με σαφήνεια την κατάσταση που βρήκε στο Δήμο Λαρισαίων, τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν τους τομείς που υπήρξε υστέρηση, σε σχέση με τη βούληση και το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Καλογιάνης, δεσμεύτηκε ότι το θέμα του Πολεοδομικού Σχεδίου της Τερψιθέας, που απ΄ όλους τους παρισταμένους χαρακτηρίστηκε ως κομβικό, θα σημειώσει μεγάλη πρόοδο στη διάρκεια της θητείας του, ενώ υπήρξε ανοικτή συζήτηση  για όλα τα ζητήματα.

Η διαδικασία των λαϊκών συνελεύσεων, στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες  θα συνεχιστούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στη συνέλευση μετείχαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες της Τερψιθέας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ