ΘΕΡΜΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να υλοποιηθούν τα κυβερνητικά σχέδια για τη φορολόγηση και το ασφαλιστικό των αγροτών, εμφανίστηκαν σήμερα εκπρόσωποι συνεταιρισμών και ενώσεων από το νομό Λάρισα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επιτροπής αγώνα και πήραν μέσος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο.

Οπως αποφασίστηκε σήμερα το διεκδικητικό πλαίσιο των αγροτών συνοψίζεται στο τρίπτυχο: κόστος παραγωγής, φορολογικό, ασφαλιστικό με σαφείς κόκκινες γραμμές οι οποίες αν ξεπεραστούν θα αποτελέσουν αιτία πολέμου για τον αγροτικό κόσμο του νομού και τις χώρας.

Οι αγρότες βάσει των αποφάσεων της σημερινής σύσκεψης θα επισκεφθούν μέσα στις επόμενες ημέρες τον περιφερειάρχη και θα ζητήσουν να συνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το αγροτικό και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων της περιοχής, ώστε να καταλήξει σε μία απόφαση που θα ξεκαθαρίζει ότι πιθανή υιοθέτηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για φορολογικό και ασφαλιστικό θα σημάνει καταστροφή για τον πρωτογενή τομέα και τη Θεσσαλία γενικότερα.

Επόμενο βήμα είναι η διοργάνωση συλλαλητηρίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με ταυτόχρονη έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών του νομού. Στο συλλαλητήριο θα κληθούν εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και της αυτοδιοίκησης από τη Θεσσαλία οι οποίοι θα ενημερωθούν για τις συνέπειες των σχεδιαζόμενων μέτρων στην τοπική οικονομία, από την οποία θα χαθούν 2 δισ. ευρώ λόγω της υπερφορολόγησης και των αλλαγών στο ασφαλιστικό.

Οι αγρότες δεν αποκλείουν και την κάθοδό τους στην Αθήνα στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ενώ σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση των καταστροφικών μέτρων, τότε όπως ανέφερε και ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος του συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών Χρ. Σιδερόπουλος, το λόγο θα έχουν τα τρακτέρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ