ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με πανηγυρική θεία λειτουργία και δοξολογία στον ιερό ναό Πέτρου και Παύλου και χοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Λαρίσης και Τυρνάβου  κ. Ιγνατίου, γιορτάστηκε την Τρίτη στη Λάρισα η «Ημέρα της Αστυνομίας» και ο Προστάτης του Σώματος Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος.

artem2 artem3Πλήθος κόσμου, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές αλλά και εκπρόσωποι φορέων μετείχαν στον εορτασμό όπου αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη, ενώ οι λαμπρές εκδηλώσεις έκλεισαν με δεξίωση στη Λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου.

Εξάλλου χθες πραγματοποιήθηκαν και τα θυρανοίξια  του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Αρτεμίου στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου, η αποπεράτωση του οποίου υποστηρίχθηκε σημαντικά από το ταμείο του Πρώην Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Λάρισας και ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία.

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, μετά την παρουσία του στα θυρανοίξια του Ι.Ν του Αγίου Αρτεμίου στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου, επ’ ευκαιρία της σημερινής γιορτής του προστάτη των αστυνομικών Αγίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα σώματα ασφαλείας αποτελούν απαραίτητα συστατικά μιας  ευνομούμενης πολιτείας, με κανόνες και αρχές. Αποτελούν επίσης εγγύηση για την ορθή λειτουργία της κοινωνίας μας, αφού εξασφαλίζουν την ασφάλεια πολιτών και περιουσιών. Για τους λόγους αυτούς η πολιτεία οφείλει να σκύψει με περισσή φροντίδα στο πλευρό των ανδρών και γυναικών της Αστυνομίας μας, να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, μα πάνω απ’ όλα να εξασφαλίσει, με την απαραίτητη πολιτική κάλυψη, όπου χρειάζεται, την απρόσκοπτη προσφορά των υπηρεσιών τους. Ιδεολογικές εμμονές και δήθεν «προοδευτικές» κορώνες, που δημιουργούν εμπόδια στο έργο των αστυνομικών δυνάμεων δεν μπορούν στις μέρες μας να αποτελούν άλλοθι «αριστεροσύνης». Ελπίζω και εύχομαι, αυτό τουλάχιστον, η κυβέρνησης της αριστεράς να το έχει αντιληφθεί. Εύχομαι ολόψυχα υγεία σε όλο το Αστυνομικό σώμα».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ