ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τη διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να μπορέσει να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά της η προϊσταμένη παραϊατρικού προσωπικού, εξέδωσε η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Σε συνέχεια των συναντήσεων του Προεδρείου του Σωματείου με τη Διοίκηση μέχρι και τα τέλη Σεπτέμβρη 2015  αλλά και με την 31639/03-07-2015 επιστολή του Σωματείου έχει επανειλημμένως τεθεί το θέμα με τις αρμοδιότητες της Προϊσταμένης Παραϊατρικού Προσωπικού.

Με την τοποθέτηση της Προϊσταμένης Παραϊατρικού Προσωπικού από τον Δεκέμβριο 2014, η ίδια βρέθηκε αντιμέτωπη με Διευθυντές Τμημάτων, που αρνούνται να αναγνωρίσουν τις αρμοδιότητές της, μεταξύ των οποίων είναι η σύνταξη και η εκτέλεση του προγράμματος εργασίας [βάρδιες] προσωπικού των εργαστηρίων [Οργανισμός Νοσοκομείου, Φ.Ε.Κ.: 1229/τ.: Β’/11-04-2012, άρθρο: 10, παρ.: 4, σελ.: 19624 & άρθρο: 18, σελ.: 19631].

Λόγω της πολύχρονης απουσίας Προϊστάμενου/ης στο Τμήμα Παραϊατρικού Προσωπικού, ορισμένοι Διευθυντές ανέλαβαν οι ίδιοι να συντάσσουν το πρόγραμμα εργασίας καθώς και τη λειτουργία ολόκληρης της δομής του Τμήματος τους.

Ενώ έχουν περάσει έντεκα (11) μήνες μετά την ανάληψη της θέσης Προϊσταμένης και τέσσερις (4) μήνες, που έχει αναλάβει η νέα Διοίκηση, εντούτοις ακόμη η Προϊστάμενη Παραϊατρικού Προσωπικού δεν εκτελεί, λόγω των παραπάνω, τα προβλεπόμενα  καθήκοντα της.

Το Σωματείο έχει εισηγηθεί στη Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Λ., να καταστήσει σαφές, ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της Προϊσταμένης Παραϊατρικού Προσωπικού παύει οποιαδήποτε σχέση των Διευθυντών αναφορικά με την κατάρτιση προγράμματος του προσωπικού των εργαστηρίων, που ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία (πλην Ιατρών).

Δεν μπορεί σ’ όλα τα Νοσηλευτικά ιδρύματα της Χώρας να εφαρμόζεται ο Νόμος και ο/η Προϊστάμενος/η να είναι υπεύθυνος/η για την κατάρτιση και την υπογραφή των προγραμμάτων εργασίας του προσωπικού και στο Π.Γ.Ν.Λ. να επικρατεί ένα άλλο καθεστώς και μάλιστα αυτό να μην αλλάζει ως και τώρα γιατί κάποιοι έχουν τους δικούς τους λόγους.

Με το παρόν το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει την ανοχή της Διοίκησης, που με την ένοχη σιωπή της γίνεται συνεργός στην παραβίαση των ισχυόντων Νόμων και διαιωνίζει το πρόβλημα, που έχει προκύψει.

Εύλογα το Σωματείο διερωτάται:

  1. Ποιοι είναι οι λόγοι, που η Διοίκηση εμπαίζει το Σωματείο με ψεύτικες υποσχέσεις περί επαναφοράς της νομιμότητας;
  2. Τι κρύβεται πίσω από την μη αποδοχή του ρόλου της Προϊσταμένης των Ιατρικών Εργαστηρίων;
  3. Γιατί η Διοίκηση αποδέχεται ερμηνείες παρωχημένων Νόμων, που επικαλείται ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και όχι τους  Νόμους, που είναι  σε ισχύ και τον Οργανισμό του Νοσοκομείου;
  4. Η Διοίκηση της 5ης Υ.Πε. γιατί δεν παίρνει θέση;

Προειδοποιούμε για τελευταία φορά, ότι είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε το «απόστημα».

Γνωρίζουμε όλο το προσκήνιο και το παρασκήνιο της υπόθεσης καθώς και των συνεπαγομένων. Αν δεν σταματήσει άμεσα η συγκάλυψη της αρρωστημένης κατάστασης, που υπάρχει στο συγκεκριμένο τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τότε αυτοί, που ευθύνονται  θα λογοδοτήσουν στους αρμόδιους Φορείς”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ