ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

 

Το θρησκευτικό συναίσθημα οποιουδήποτε είναι απολύτως σεβαστό . Προς οποιονδήποτε Θεό και θρησκεία. Στην Ελλάδα η σχέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών με την θρησκεία και την Εκκλησία είναι πολύ δυνατή και αυτό είναι θετικό.

Όλα αυτά όμως μπορούν να δικαιολογήσουν την χρησιμοποίηση στρατιωτικού προσωπικού για την ανέγερση εκκλησίας; Δεν μπορεί από τη μία να λένε οι στρατηγοί ότι δεν υπάρχει προσωπικό και από την άλλη να διαβάζουμε όσα αναμεταδίδει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων από την “Ορθόδοξη Αλήθεια”. Η οποία γράφει:

«Άφησαν τα όπλα οι στρατιώτες του Σώματος του Μηχανικού στον όμορφο Αμπελώνα Λάρισας για χάρη ενός ιερού σκοπού: την ανέγερση ναού προς τιμήν του νεότερου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Αγίου Παϊσίου.

Τον θεμέλιο λίθο στον νέο ναό εντός του Στρατοπέδου Παπαβασιλοπούλου, που είναι αφιερωμένος στον λαοφιλή γέροντα, έθεσαν πριν από λίγες ημέρες ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος μαζί με τον διοικητή Κωνσταντίνο Κωστόπουλο.

Παρουσία του στρατηγού διοικητή της 1ης Στρατιάς Ιωάννου Ηλιόπουλου, του δημάρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση, εκπροσώπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών προσκυνητών από τον Αμπελώνα και τη Λάρισα τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την πρωτοβουλία της ανέγερσης του εν λόγω ναού την είχε ο διοικητής του στρατοπέδου Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο οποίος απέδειξε έμπρακτα τη μεγάλη αγάπη του στον Αγιο Παΐσιο.

«Ήταν αρχικά η έμπνευση του Μητροπολίτη μας. Όμως λόγω του γεγονότος ότι ο διοικητής είναι ευσεβής και πνευματικός άνθρωπος, εκδήλωσε την επιθυμία να συναντήσει τον σεβασμιότατο και να του εκφράσει τη σκέψη του για την ανέγερση μιας εκκλησίας αφιερωμένης στον Αγιο Παΐσιο. Ηταν, μάλιστα, πολύ αισιόδοξος ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί. Ο πόθος που έχει μέσα στην καρδιά του τον οδηγεί να φέρει εις πέρας το εγχείρημα. Όσον αφορά την τελετή, έμεινε χαραγμένη στις καρδιές όλων.

Προσήλθαν πολλοί χριστιανοί που ευλαβούνται εδώ και πολλά χρόνια τον Άγιο Παΐσιο, προτού ακόμα αγιοκαταταχθεί» αναφέρει στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» ο πρωτοσύγκελος της τοπικής Μητρόπολης πατήρ Αχίλλιος Τσούτσουρας».

Και συνεχίζει «Θα βοηθήσουν πολύ οι στρατιώτες, θα είναι αυτοί οι κτήτορες αφού θα αναλάβουν σχεδόν εξ ολοκλήρου το έργο».

Νομίζουμε ότι το ΓΕΣ θα πρέπει να ξαναδεί τέτοιου είδους “εμπλοκές” στρατιωτικού προσωπικού . Να κατασκευαστούν όσες εκκλησίες χρειάζονται αλλά δεν μπορεί και αυτό να το “φορτώνουμε” σε στρατιωτικό προσωπικό.

onalert.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ