ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Η Ένωση Γονέων – Κηδεμόνων μαθητών δήμου Λαρισαίων, έχει ξεκινήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς μια προσπάθεια διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματα που εκφράζονται και στο χώρο της εκπαίδευσης εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Στα πλαίσια αυτά κάλεσε τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων  και αποφασίσανε ένα πρόγραμμα δράσεων.

Με βάση αυτό το πρόγραμμα δράσεων, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης με την περιφερειακή Διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Αναστασοπούλου και το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη.

Σε ανακοίνωση της διοίκησης της έενωσης για τα αποτελέσματα των συναντήσεων αναφέρονται τα εξής:

“Από τις συναντήσεις αυτές εισπράξαμε πολλή κατανόηση ….αλλά ουσιαστικά καμιά δέσμευση για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν σε σχολεία και μαθητές και στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα οι απαντήσεις της κ. Αναστασοπούλου στα ζητήματα  που θέσαμε ήταν οι εξής:

Για τα ζητήματα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό , η περιφερειακή διευθύντρια δήλωσε πως αυτά δεν είναι πολλά και πως τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος του Οκτώβρη (2 μήνες μετά) θα έχουν καλυφθεί τα περισσότερα με αναπληρωτές, και ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο μια και δε γίνονται διορισμοί τα τελευταία χρόνια λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Για τα υπεράριθμα  τμήματα  των  26 και 27 μαθητών (που υπάρχουν ακόμα και σε τμήματα κατεύθυνσης της Γ Λυκείου) απάντησε ότι ο νόμος προβλέπει τον αριθμό αυτό των μαθητών και πρέπει να τον εφαρμόσει παρά και ενάντια στην επιστημονική άποψη για 15 μαθητές σε νήπια και Α-Β δημοτικού και  20 μαθητές για τις μεγαλύτερες τάξεις.

Για τα ξενόγλωσσα βιβλία των τάξεων του Λυκείου τα οποία αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους οι γονείς αναγνώρισε το πρόβλημα και το παρέπεμψε στο υπουργείο.

Για την Ειδική Αγωγή αναγνώρισε ότι τα προβλήματα έλλειψης εκπαιδευτικού και ειδικού προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής  είναι  χρόνια, δήλωσε ότι έχουν αρχίσει να τοποθετούνται αναπληρωτές έστω και με καθυστέρηση και ότι θα προσπαθήσει να καλύψει τα κενά σε ειδικό προσωπικό μέσω ΕΣΠΑ.

Για τα υπόλοιπα θέματα της υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών , της ανάγκης ενός γεύματος την ημέρα για κάθε μαθητή δήλωσε ότι είναι θέμα πολιτικής της κυβέρνησης και ότι για ένα γεύμα για κάθε μαθητή το ποσό που απαιτείται είναι απαγορευτικό!

δημαρχειοΟ δήμαρχος κ. Καλογιάννης στον οποίο θέσαμε τα ζητήματα αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας αλλά η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει  την ικανοποίησή τους.

Για την ανάγκη νέων σχολείων σε συνοικίες της πόλης μας είπε δεν υπάρχει δυνατότητα ανέγερσης νέου σχολείου για τα επόμενα χρόνια από τον κρατικό προϋπολογισμό , ενώ μέσω  ΕΣΠΑ μπορεί να ανεγερθεί σχολείο για το ΕΕΕΚ.

Για τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων που δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια, παρότι παραδέχτηκε την αναγκαιότητά του, δήλωσε ότι ως δήμος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα και ότι θα απευθυνθεί στην κεντρική διοίκηση για αυτό.

Τέλος στο αίτημα της Ένωσης  να είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές οι πολιτιστικές  και αθλητικές δραστηριότητες στις λέσχες πολιτισμού του δήμου ο δήμαρχος απάντησε αρνητικά αναρωτώμενος  ότι αν γίνει αυτό που θα βρεθούν τα χρήματα για τη λειτουργία των λεσχών”.

Το ΔΣ της Ένωσης σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων θα συνεχίσει  το επόμενο διάστημα την ανάδειξη των προβλημάτων της εκπαίδευσης προκειμένου  να διεκδικήσουμε άμεσα λύσεις, και  για να μην μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ