Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΣΥΛΙΕΣ

«Τριάντα χρόνια τώρα, σε μια διαδρομή που οδήγησε στην χρεοκοπία της χώρας και στην υπαγωγή της στα μνημόνια της καταστροφής, αν υπήρχε ένας χώρος που αντικατόπτριζε την παθογένεια στην πολιτική πυραμίδα, και όχι μόνο, της χώρας.

Αυτός ήταν ο χώρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ένας χώρος στον οποίο συγχρωτίστηκαν διαπλεκόμενα πάσης φύσεως συμφέροντα, τα οποία εξυπηρέτησαν ιδιοτελείς στόχους και νόθευσαν την ίδια τη δημοκρατία». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας,  ως γενικός εισηγητής στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, στη Βουλής, στέλνοντας ταυτόχρονα ξεκάθαρο μήνυμα πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Πιο αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε ανάμεσα σε άλλα:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εννεάμηνη διακυβέρνηση παρέλαβε πολλές παθογένειες για τις οποίες ευθύνεται η πολιτική αντίληψη του παλαιοκομματισμού, της διαπλοκής και της αναξιοκρατίας, απ’ το πολιτικό σύστημα που υπηρετούσε την χώρα τα τελευταία 30 χρόνια

Μία από αυτές η οποία ευρίσκεται και στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας είναι και ο χώρος των ΜΜΕ. Ενδεικτικό της διόγκωσης του προβλήματος, δηλαδή της διαπλοκής είναι το γεγονός πως το έτος 2001 η Αναθεωρητική Βουλή εισήγαγε στο Σύνταγμα το νόμο του βασικού μετόχου. Η αγνόηση όμως, του αναθεωρητικού νομοθέτη του 2001, των δεσμεύσεων που απορρέουν από το κοινοτικό δίκαιο, έδωσε λαβή σε μια ιδεολογική αντιδικία και προκάλεσε μεγάλη νομολογιακή αντιδικία και συνταγματική ταλαιπωρία, ενώ θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Έτσι αυτή η συνταγματική αναθεώρηση όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, τουναντίον το επέτεινε, με αποτέλεσμα συγκεκριμένα ΜΜΕ να κατέχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά, να αποτελούνε μονοπώλιο και να επηρεάζουν άμεσα πολιτικές εξελίξεις.

Αμφιβάλλει κανείς ότι  συγκεκριμένα ΜΜΕ είχανε προνομιακό ρόλο στα πολιτικά πράγματα και η ενημέρωση μόνο πολύπλευρη δεν ήταν; Αμφιβάλλει κανείς ότι η στέρηση άδειας ενός ΜΜΕ λειτουργούσε ως η πρώτη σπίθα για να ανάψει η φλόγα της διαπλοκής και της διαφθοράς με τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές δυνάμεις ;

Και έρχεται η σημερινή κυβέρνηση και προτείνει για ψήφιση έναν νόμο ο οποίος τι λέει;

1) Τέλος στα ΜΜΕ χωρίς άδεια

2) Τέλος στις περίεργες ιδιοκτησίες των ΜΜΕ

3) Τέλος στην φορολογικές, ασφαλιστικές και τραπεζικές ασυλίες,

με τις διαδικασίες διαφάνειας όπως είναι αυτή της δημοπρασίας , την οποία θα διεξάγει αποκλειστικά το ΕΣΡ και με εξασφάλιση του προσωπικού.

Η αντιπολίτευση αμήχανα και ιδιαίτερα η ΝΔ ψελλίζει αφ’ ενός θετικές κρίσεις ότι το νομοσχέδιο φαίνεται ότι βάζει τάξη, αλλά δεν το ψηφίζουμε γιατί είναι άλλοι οι στόχοι της κυβέρνησης. Αλήθεια γνωρίζει ο ελληνικός λαός πως με την στάση της η  Αντιπολίτευση υπερψηφίζει την συνέχιση της ασυλίας των ολίγων, την συνέχιση της διαπλοκής και της διαφθοράς;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ