Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ “ΡΟΖ” ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ελασσόνας κ. Φώτης Καραγκόγκος για το θέμα των κλήσεων σε “ροζ” τηλέφωνα από γραμμή της επιχείρησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η ΔΕΥΑ Ελασσόνας εγκατέστησε τηλεφωνικό κέντρο το έτος 2012 για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της νέας καλλικρατικής δομής του Δήμου. Το κέντρο που επιλέχθηκε βασίζεται στο διεθνώς αναγνωρισμένο λογισμικό asterisk, εγκαταστάσεις του οποίου λειτουργούν χιλιάδες σε όλο τον κόσμο, από κάθε μεγέθους επιχειρήσεις και ιδιαίτερα του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Στη ΔΕΥΑΕΛ λειτουργούν τρεις τηλεφωνικές γραμμές οι οποίες  εναλλάσσονται ανάλογα με τον αριθμό ταυτόχρονων κλήσεων, αυτοματοποιημένα από το κέντρο. Όλες οι εσωτερικές τηλεφωνικές συσκευές είναι συνδεδεμένες και με τους τρεις τηλεφωνικούς αριθμούς. Έτσι πραγματοποιώντας εξερχόμενη κλήση, το κέντρο αποφασίζει αυτόματα από ποιον αριθμό θα πραγματοποιηθεί, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προσωπικοί αριθμοί.

Σχετικά με την φημολογία των τελευταίων ημερών για φουσκωμένους τηλεφωνικούς λογαριασμούς αναφέρουμε ότι στις 26-1-2015 και ώρα 23:58:04 μέχρι την 27-1-2015 και ώρα 7:28:42 σύμφωνα με την αναλυτική κατάσταση του ΟΤΕ εμφανίζονται 162 κλήσεις διάρκειας 24 ωρών 8 λεπτών και 33 δευτερολέπτων,δηλαδή μέσα σε 7 ώρες πραγματοποιήθηκαν κλήσεις 24 ωρών(!) προς τους τηλεφωνικούς αριθμούς 247518705, 247518708 και 247518709, με χρέωση 876,23 ευρώ του αριθμού της επιχείρησης 2493029524 και 852,56 ευρώ του αριθμού της επιχείρησης 2493025446.

Μετά το παραπάνω συμβάν πραγματοποιήθηκε αίτημα παραπόνων – παραγραφής στο αρμόδιο τμήμα του ΟΤΕ για την επανεξέταση των παραπάνω χρεώσεων, καθώς και έγγραφη καταγγελία στο ΑΤ Ελασσόνας η οποία διαβιβάστηκε στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος καθώς και στην εισαγγελία πρωτοδικών Λάρισας.

Αναμένοντας τις απαντήσεις του Σώματος Ηλεκτρονικής Δίωξης διαβεβαιώνουμε τους πολίτες της Ελασσόνας πως, εκτός της προάσπισης των συμφερόντων τους, κάτι που από την πρώτη στιγμή θελήσαμε να διασφαλίσουμε, κανείς δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί επιπλέον χρεώσεις λόγω του ανωτέρου περιστατικού για το οποίο αναμένουμε εξηγήσεις.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τους αναλυτικούς λογαριασμούς ΟΤΕ οι οποίοι θα κατατεθούν στο επόμενο ΔΣ της εταιρείας.

Επιπροσθέτως, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ποιοι και γιατί επιθυμούν να δημιουργήσουν και πάλι «σκιές» στην ΔΕΥΑΕΛ. Γι’ αυτό όμως τον λόγο πλέον έχει ο εισαγγελέας”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ