ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ»

 

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας παρουσιάζουν το βιβλίο του Κωνσταντίνου Ν. Μαντζίκου: «Η μουσική θεραπεύει», την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015, στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Γαλλικού  Ινστιτούτου (Κούμα 28).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Αργύρης Β. Καραπέτσας, (Καθηγητής Νευροψυχολογίας – Νευρογλωσσολογίας, Δ/ντής Εργαστηρίου Νευρογλωσσολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), με θέμα «Η επίδραση της Μουσικής στον Εγκέφαλο», η Ειρήνη Λασκαράκη, (Φιλόλογος, Μουσικός, υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) με θέμα «Η ευεργετική επίδραση της μουσικής στην ανάπτυξη του παιδιού» και ο ίδιος ο συγγραφέας. Την εκδήλωση παρουσιάζει η εκπαιδευτικός, Αγγελική Καρακαξά, χαιρετισμό θα απευθύνει η διευθύντρια του Γαλλικού  Ινστιτούτου, Χρύσα  Βουλγαράκη, ένα ποίημα θα απαγγείλει ο πρόεδρος του ΠΟ.Κ.Ε.Λ. Αργύρης Γιουρούκης, ενώ μελωδίες στο πιάνο θα σκορπίσει η Ειρήνη Λασκαράκη.

Το βιβλίο «Η Μουσική θεραπεύει» δίνει απαντήσεις μέσα από πρόσφατες έρευνες για τη θεραπευτική δράση της Μουσικής στις αναπτυξιακές διαταραχές, τη θετική επίδραση της μουσικής στον άνθρωπο και τη βελτίωση της υγείας σε διάφορες ψυχοσωματικές παθήσεις. Αναφέρεται στην επίδραση της μουσικής στον εγκέφαλο του ανθρώπου, στη συμπεριφορά του, τη μνήμη, τη γλώσσα και τα συναισθήματα. Συνδιαλέγεται επίσης, όσον αφορά την επίδραση της στις ασθένειες, από το Alzheimer, μέχρι το σύνδρομο Down, τον καρκίνο, κ.α. Μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου αποδεικνύεται πως το ταξίδι για το θεραπευτικό κόσμο της μουσικής είναι τόσο συναρπαστικό, που στο τέλος αντιλαμβάνεται κανείς, ότι η ζωή χωρίς τη μουσική, θα ήταν χωρίς νόημα, συναίσθημα ή σκοπό.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ