ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗΣ ΕΝΤΟΣ Ε.Ε.

Όλα τα τέλη περιαγωγής για κλήσεις, αποστολή μηνυμάτων κειμένου και χρήση διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου (mobile internet) στο εξωτερικό εντός της ΕΕ θα απαγορευθούν από τις 15 Ιουνίου 2017.

Από τις 30 Απριλίου 2016 οι επιπλέον χρεώσεις περιαγωγής δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν:

τα 0,05 ευρώ ανά λεπτό για φωνητικές κλήσεις

τα 0,02 ευρώ για μηνύματα κειμένου (SMS) και

τα 0,05 ευρώ ανά megabyte για χρήση του διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου

Ανοικτή πρόσβαση στο διαδίκτυο

Ο νέος κανονισμός θα υποχρεώνει τις επιχειρήσεις που προσφέρουν πρόσβαση στο διαδίκτυο να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών σε όλους, δηλαδή να μην εμποδίζουν ή να επιβραδύνουν την παράδοση περιεχομένου, εφαρμογών και υπηρεσιών από επιλεγμένους αποστολείς ή σε επιλεγμένους δέκτες, εκτός εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο για την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία, την πρόληψη της συμφόρησης του δικτύου ή την καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Ταχύτητα διαδικτύου

Οι ευρωβουλευτές εξασφάλισαν ότι οι πάροχοι διαδικτύου θα πρέπει να δίνουν στους χρήστες οι οποίοι είναι έτοιμοι να υπογράψουν συμβόλαιο για σταθερή ή κινητή τηλεφωνία σαφείς πληροφορίες για τις ταχύτητες κατεβάσματος και ανεβάσματος (download/upload) που θα μπορούν να αναμένουν ότι θα έχουν στην πράξη (σε σχέση με την διαφημιζόμενη ταχύτητα). Η οποιαδήποτε σημαντική απόκλιση θα δίνει το δικαίωμα στον καταναλωτή να λάβει διορθωτικά μέτρα, όπως τον τερματισμό του συμβολαίου του ή τη λήψη αποζημίωσης.

sofokleousin.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ