ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Παρουσιάστηκε με επιτυχία η πρόταση ανάδειξης και αξιοποίησης της Κοιλάδας των Τεμπών προχθές  στην Αθήνα. Η παρουσίαση έγινε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα ΥΠΙΜΕΔΙ κ.Γ. Δέδε από τους μελετητές της πρότασης , αρχιτέκτονες κ. Κατσαρό Αντώνη και Κατσαρό Αποστόλη.

Ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Κολλάτος δήλωσε, ότι η πρόταση που παρουσιάστηκε αποσκοπεί στο να αναδείξει τον πλούτο και την αξία της Κοιλάδας και να την καταστήσει από τόπο διέλευσης σε τόπο προορισμού.

Η Κοιλάδα αντιμετωπίζεται ως ένα ενιαίο πολυσυλλεκτικό πολυθεματικό πάρκο με προσανατολισμό τη φυσιολατρία , τον αθλητισμό , τη μυθολογία , αρχαιολογία – ιστορία και το θρησκευτικό χαρακτήρα λόγω του προσκυνήματος της Αγ.Παρασκευής .

Η λειτουργία και η εκμετάλλευση του Πάρκου της Κοιλάδας δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Από τη μεριά του ο Γ.Γ κ. Δέδες , αφού εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για την αρτιότητα όπως χαρακτήρισε της πρότασης δήλωσε :

«Παρουσιάστηκε μια ολοκληρωμένη πρόταση του Δ. Τεμπών για την αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλλεται σε μια περιοχή απείρου φυσικού κάλλους. Από τη μεριά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή της , ενώ τόνισε ότι πολύ σύντομα θα επισκεφθεί μαζί με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη την περιοχή του Δ. Τεμπών».

Δείγμα της μεγάλης σημασίας που δίνει η πολιτική ηγεσία στη συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί η παρουσία του στενού συνεργάτη για θέματα επενδύσεων της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης κ. Δ. Κοντοφάκα.

Στην παρουσίαση παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Τσάτσαρης Χρ. , Σαϊτης Αστ. , Τσούγιας Χρ. , η προϊσταμένη του τμήματος Τεχν. Υπηρεσιών κ. Τσιτσιουβά Γ., το στέλεχος του τμήματος κ. Μπαρμπούτη Β. καθώς και οι Ειδικοί Συνεργάτες –Σύμβουλοι του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ