ΤΥΦΩΝΑΣ PATRICIA: ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ

Ο τυφώνας Patricia, ο οποίος έπληξε τις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό και είχε προαναγγελθεί ως ο ισχυρότερος στην ιστορία, προκάλεσε μικρότερες ζημιές από τις προβλεπόμενες, δήλωσε νωρίς σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

«Οι πρώτες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι οι ζημιές είναι λιγότερες από αυτές που αναμένονταν από έναν τυφώνα αυτού του μεγέθους», τόνισε ο Πένια Νιέτο σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς το έθνος. «Ωστόσο, είναι σημαντικό οι πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια. Δεν μπορούμε ακόμη να μειώσουμε το επίπεδο επιφυλακής. Επιμένω, το πιο επικίνδυνο μέρος της καταιγίδας δεν έχει ακόμη φθάσει στο έδαφός μας». Ο Πρόεδρος προειδοποίησε ότι ο Πατρίσια θα προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις στις ακτές στον Ειρηνικό, αλλά και στις κεντρικές και βορειοανατολικές πολιτείες.

Μέσα σε λίγες ώρες, η καταιγίδα αυτή μετατράπηκε στον πιο ισχυρό τυφώνα στα χρονικά με ανέμους που έφθαναν τα 325 χλμ. την ώρα, αυξάνοντας τους φόβους για μια μεγάλη καταστροφή τη στιγμή της έλευσής του στο Μεξικό.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ