ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Η «ΖΑΒΟΡΔΑ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

 

Το ΔΣ του νεοσύστατου λαογραφικού μουσείου “η Ζάβορδα”, ανακοινώνει ότι δέχεται μαθητές όλων των βαθμίδων κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 11-2μμ, στο χώρο του μουσείου στην οδό Ταγματάρχου Βελισσαρίου 14 στη Λάρισα.

Η είσοδος είναι δωρεάν για τους μαθητές και συνοδούς και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Επίσης κάθε Πέμπτη απόγευμα 4-9 μμ και Κυριακή απόγευμα από 5-8μμ για το κοινό , συλλόγους ,ΚΑΠΗ καθώς και τα δύο προαναφερθέντα πρωινά. Τηλ επικοινωνίας 6981862810 whats up k 6937089825 wind κα Μαγκούφη Λίτσα.

Το μουσείο ανήκει στο σύλλογο γυναικών Δεσκάτης ν Λάρισας “η Ανδρομάνα”. Πρόκειται για αναπαράσταση ενός παλιού Δεσκατιώτικου σπιτιού με όλο τον οικιακό , αγροτικό κ κτηνοτροφικό του εξοπλισμό. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 10 Μαίου το 2015 και η διοίκηση του συλλόγου φιλοδοξεί να αποκτήσει απ το κοινό της Λάρισας και οχι μόνο μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς η Δεσκάτη ως το 1964 ανήκε στην επαρχία  Ελασσόνας – πράγμα που σημαίνει ότι , βλέποντας οι νέοι το μουσείο έρχονται σε επαφή με τη ζωή των παππούδων τους, ενώ στους ενήλικες ξυπνά θύμισες γλυκές , παλιές, ζωντανεύει σ όλους το παρελθόν και σηματοδοτεί την πορεία του μέλλοντός  μας ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διάγουμε όλοι μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ