ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα  η 11η γιορτή ακτινιδίου Πυργετού Αιγάνης στην διασταύρωση Πυργετού με εθνική οδό. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον  καθιερωμένο αγιασμό από τον αιδεσιμότατο Πατέρα Αλέξανδρο.

ακτινιδιο5Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος ,ο Περιφερερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ,εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού κ. Βασίλης Νταλαπάσχας , ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτης Γούλας , ο κ. Δημήτρη Σταυρίδη , Δρ. εντομολογίας , και o καθηγητής μαγειρικής σεφ κ. Ελευθέριος Κουτσιμάνης.

Στην λήξη της εκδήλωσης χόρεψε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Πυργετού. Ακόμη στην εκδήλωσης είχε την ευκαιρία ο επισκέπτης να δοκιμάσει διάφορα μικρά εδέσματα από ακτινίδιου.

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

«Τα προηγούμενα χρόνια, η πολιτική που ακολουθήθηκε στον πρωτογενή τομέα, χαρακτηρίστηκε πολλές φορές από αστοχίες και λανθασμένους χειρισμούς. Το λάθος όμως δεν ήταν που δεν φορολογήσαμε τον αγρότη με τον τρόπο που πρέπει, όπως υποστηρίζουν αρκετοί, ειδικά στην πρωτεύουσα. Το λάθος ήταν, πως δεν προετοιμάσαμε τον αγρότη για αυτά που έρχονταν, και φυσικά γιατί ουδέποτε ως χώρα δεν σχεδιάσαμε μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική για τον πρωτογενή τομέα. Ενώ ο στόχος έπρεπε να είναι  η ανάδειξη των προϊόντων ποιότητας της ελληνικής γης  ως συγκριτικά πλεονεκτήματα μιας δομημένης οικονομίας, αυτό δεν το καταφέραμε και το αποτέλεσμα το βλέπουμε στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών».

Την παραπάνω επισήμανση πραγματοποίησε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας σε χαιρετισμό που απέστειλε στους διοργανωτές της 11ης γιορτής Ακτινιδίου που πραγματοποιήθηκε, για μια ακόμη χρονιά, στον Πυργετό.

Ο Λαρισαίος πολιτικός υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφού, όπως υποστήριξε «μετά από μεγάλο διάστημα ύφεσης,  όχι μόνο δεν πράττουμε, ως χώρα, τα αυτονόητα, αλλά βλέπουμε εγκλωβισμένους σε παρωχημένες ιδεοληψίες πολιτικούς, να αποπειρώνται να ανατινάξουν και τις τελευταίες γέφυρες οικονομικής αντίστασης της χώρας».

«Για να βρει το ελληνικό προϊόν, το ποιοτικό ελληνικό προϊόν, όπως το ακτινίδιο του Πυργετού, τη θέση που του αξίζει, στον διατροφικό χάρτη, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και όλης της Ευρώπης, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους μαχητές της γης και να στηρίξουμε τον αγώνα τους. Εύχομαι και ελπίζω, έστω και την τελευταία στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση να το αντιληφθεί και να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδάλλως τα πράγματα θα χειροτερεύσουν για όλους», κατέληξε ο κ. Κέλλας.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ