ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ

«Τους τελευταίους εννέα μήνες, έχω ρωτήσει δημόσια και επανειλημμένα,  τόσο την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και την σημερινή, για το τι ακριβώς σκοπεύουν, ως κυβέρνηση, να πράξουν στον ευαίσθητο, από πολλές απόψεις, χώρο του φαρμάκου.

Με δηλώσεις του, ακόμη και ο Πρόεδρος των φαρμακοποιών, καταλογίζει πλέον στην Κυβέρνηση Τσίπρα –  Καμμένου, ότι υλοποιεί σχέδιο αποσταθεροποίησης της ελληνικής αγοράς φαρμάκου και μυστικής συμφωνίας με τις πολυεθνικές εταιρείες, ώστε να εξαφανιστούν τα μικρά φαρμακεία και να καταρρεύσει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία».

Με αυτά ακριβώς τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του, ο βουλευτής Λαρίσης και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ Χρήστος Κέλλας, στο δεύτερο Πανελλαδικό φόρουμ, “Εναλλακτικές προσεγγίσεις στην υγεία και εξελίξεις στα φαρμακεία”, που διοργανώθηκε στην πόλη της Λάρισας, παρουσία και του Προέδρου των Φαρμακοποιών Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνου Λουράντου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κατηγόρησε ανοιχτά, τόσο την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και τις ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας του τελευταίου εννιαμήνου, πως με τις πολιτικές που ακολουθούνται, όχι μόνο απειλούνται τα φαρμακεία, αλλά ολόκληρη η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία, καθίσταται πλέον βορά σε πολυεθνικά συμφέροντα.

«Είχα καλέσει τον υπουργό Υγείας να διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά το ενδεχόμενο του ανοίγματος και της λειτουργίας ενός φαρμακείου από οποιονδήποτε πολίτη, χωρίς αυτός να φέρει πτυχίο φαρμακοποιού. Είχα καλέσει την κυβέρνηση, μετά την κοροϊδία με τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, να μη δημιουργήσει μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα στον κλάδο των Φαρμακοποιών. Προειδοποίησα πως το συγκεκριμένο σχέδιο παραβαίνει όλες τις νομοθετικές διατάξεις, τόσο του Ελληνικού, όσο και του Ευρωπαϊκού δικαίου», ενώ συνεχίζοντας, ο κ. Κέλλας κατηγόρησε την Κυβέρνηση για πλήρη εμπαιγμό και των ίδιων των βουλευτών, τονίζοντας,

«Μας καθησύχαζαν πως δεν συμβαίνει τίποτα, και οι ίδιοι, χωρίς κανέναν δισταγμό, δεν έχουν πρόβλημα να παραδώσουν έναν ολόκληρο κλάδο, σε ξένα συμφέροντα. Υπενθυμίζω πως επί των ημερών της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ζήτημα ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων δεν τέθηκε ποτέ, όπως ουδέποτε δημιουργήθηκε τόσο μεγάλο ζήτημα στο χώρο του φαρμάκου.

Κλείνοντας, ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε το στίγμα για την στάση που θα κρατήσει τόσο ο ίδιος, όσο και η παράταξή του, στο ζήτημα που έχει προκύψει, καλώντας την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να στηρίξει έμπρακτα ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου.

«Εμείς πιστεύουμε ότι ο τομέας του φαρμάκου είναι ένας προνομιακός χώρος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού και των ερευνών που έχουν γίνει. Εμείς, είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε ένα σοβαρό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της εγχώριας βιομηχανίας. Αν οι κυβερνώντες όμως δεν είναι, τότε θα μας βρούνε απέναντι, όπως  και το σύνολο του ελληνικού λαού, σε λίγο καιρό από τώρα», ήταν οι χαρακτηριστικές του δηλώσεις του βουλευτή Λαρίσης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ