ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΓΑΤΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στειρώσεις αδέσποτων γατιών πραγματοποιήθηκαν στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λαρισαίων με πρωτοβουλία του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας Anim.A.L Λάρισας σε συνεργασία με το σύλλογο κτηνιάτρων του δήμου.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης σε ανακοίνωση του σωματείου αναφέρονται τα εξής:

“Περίπου 8 στα 10 τηλεφωνήματα που δεχόμαστε καθημερινά είναι για νεογέννητα-τραυματισμένα-δηλητηριασμένα γατάκια. Οι αδέσποτες γάτες είναι ίσως πιο αδικημένες σε σχέση με τα σκυλια, μια και στον δήμο Λαρισαίων δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόνοια από πλευράς δήμου για τις γάτες. Το γεγονός ότι οι γάτες δεν επιτίθενται, δεν δαγκώνουν, γενικά δεν ενοχλούν τους ψηφοφόρους, δεν κάνει λιγότερο μαρτυρική την ζωή τους στον δρόμο, ούτε αναιρεί την υποχρέωση του Δήμου να τις συμπεριλάβει στο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, όπως προκύπτει από το Άρθρο 9 του Ν.4039/2012.

Μετά από επανειλημμένες συζητήσεις και επιστολες μας προς τον Δήμο για το θέμα, πραγματοποιήθηκε επιτέλους το Σάββατο 17/10/2015 το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα στειρώσεων γατιών. Στειρώθηκαν 23 αδέσποτες γάτες από διάφορες γειτονιές της Λάρισας. Σε ένδειξη καλής θελησης, τα έξοδα για τα αναλώσιμα (αναισθησία, αντιβίωση, ράμματα) για αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, καλύφθηκαν από το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας
και και το Φιλοζωικό σωματείο «Φίλοι των ζώων και του περιβάλλοντος». Την εργασία τους προσέφεραν αφιλοκερδώς κτηνίατροι, μελη του Κτηνιατρικού Συλλόγου Λάρισας. Αν και ο αριθμός των γατιών που στειρώθηκαν είναι πολύ μικρός, αισθανόμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που επιτέλους έγινε μια αρχή και ευελπιστούμε το πρόγραμμα να συνεχιστεί με μεγαλύτερο αριθμό των γατιών που θα στειρωθούν, έτσι ώστε να φανεί η διαφορά στους δρόμους της πόλης μας.

Θα θέλαμε ένα ευχαριστήσουμε τον Κτηνιατρικό σύλλογο Λάρισας, το Δήμο Λαρισαίων που παραχώρησε το κτηνιατρείο του καταφυγίου αδέσποτων ζώων για να πραγματοποιηθούν οι στειρώσεις και το Φιλοζωικό σωματείο «Φίλοι των ζώων και του περιβάλλοντος» για την άριστη συνεργασία. Ελπίζουμε να είναι αυτό το πρόγραμμα το λιθαράκι πάνω στο οποίο να χτιστεί μια καλυτερη ζωή για τις χιλιάδες αδέσποτες γάτες που κυκλοφορούν στην Λάρισα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ