ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σε ακύρωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τυρνάβου για την “εκποίηση με δημοπρασία δημοτικού αγροτεμάχιου, έκτασης 4.602,00 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην τοποθεσία ΑΜΑΡ της Δ.Κ. Τυρνάβου του με σκοπό τα έσοδα που θα εισπράξει ο Δήμος Τυρνάβου

από την εκποίηση της συγκεκριμένης έκτασης να διατεθούν αποκλειστικά για την βελτίωση και εκσυγχρονισμό των υποδομών του δημοτικού νεκροταφείου, προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς.

Αξίζεινα σημειωθεί ότι η απόφαση προέβλεπε ότι με τα έσοδα της εκποίησης ο δήμος Τυρνάβου θα έκανε εργασίες στο δημοτικό νεκροταφείο και συγκεκριμένα θα προχωρούσε στην κατασκευή τουαλετών, εγκατάσταση εσωτερικού δικτύου υδροδότησης, κατασκευή νέας σύγχρονης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και επέκταση των οστεοθηκών (εφόσον καταστεί εφικτό από άποψη οικονομικής επάρκειας), ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικό και σύγχρονο.

Η αποκεντρωμένη διοίκηση προχώρησε στην ακύρωση της απόφασης επειδή από τα παραπάνω δεν προκύπτει με επάρκεια και απόλυτη σαφήνεια στο σκεπτικό της απόφασης (έλλειψη ειδικής αιτιολογίας) η ωφέλεια του Δήμου Τυρνάβου από την εκποίηση. Ειδικότερα δεν αποδεικνύεται με στοιχεία ότι δεν υπάρχει προσφορότερος τρόπος για την εξασφάλιση των αναγκαίων εσόδων για την εκπλήρωση του σκοπού και εάν αναζητήθηκαν πιστώσεις από εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για την υλοποίησή της, αν το συγκεκριμένο έργο είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά στον προϋπολογισμό του έργου: «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός των υποδομών του δημοτικού νεκροταφείου του Τυρνάβου» και στο ύψος του εσόδου που εκτιμάται ότι θα προκύψει από την συγκεκριμένη εκποίηση και άρα δεν υφίσταται αντιστοίχηση ανάμεσα στο κόστος εκτέλεσης του έργου και το ποσό που αναμένεται να προκύψει ως έσοδο από την υπόψη εκποίηση. Κατά συνέπεια, η δημοτική ωφέλεια δεν είναι ειδικά αιτιολογημένη.

Κατά της ανωτέρω απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον της επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, εντός προθεσμίας

ενός (1) μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ