ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ – Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας καθώς και η τουριστική ανάπτυξη του Ολύμπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργος Κατσιαντώνης ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίτη τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Στην πρώτη επίσημη επαφή που είχε ο κ. Κατσιαντώνης μετά την εκλογή του στο κοινοβούλιο με τον κ. Αγοραστό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε σειρά τομέων με σημαντικότερο αυτό των υποδομών, ενώ διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη πως μέσα από μία στενή συνεργασία θα συμβάλει για την προώθηση και επίλυση προβλημάτων της περιοχής.

Ο κ. Αγοραστός συνεχάρη τον βουλευτή για την εκλογή του, σημειώνοντας πως αυτό που προέχει σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα είναι η ένωση των δυνάμεων όλων των φορέων με κοινό στόχο να επιλυθούν προβλήματα και να δημιουργηθούν ανάσες προόδου και ελπίδας. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης: «Είχαμε μία ειλικρινή και εποικοδομητική συνάντηση με το νεοεκλεγέντα στα βουλευτικά έδρανα με την Ένωση Κεντρώων κ. Κατσιαντώνη. Τον συγχαίρω για την εκλογή του και πιστεύω πως η χώρα μας σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους που αποτελούν και τους φορείς νέων ιδεών που χρειαζόμαστε για την διέξοδο από την κρίση.

Συζήτησα μαζί του σειρά προβλημάτων με κυρίαρχο αυτό της μη χρηματοδότησης των Περιφερειών από την πολιτεία για έργα και παρεμβάσεις που σχετίζονται με την πολιτική προστασία και την ασφάλεια των πολιτών ενόψει του επικείμενου χειμώνα. Συμφώνησε πως αποτελεί αδήριτη ανάγκη να καταβληθούν άμεσα οι πόροι εκείνοι που οφείλει βάσει του θεσμικού πλαισίου το κράτος για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Μιλήσαμε επίσης για το θέμα του Ολύμπου και της τουριστικής αξιοποίησης, για το οποίο με ενημέρωσε πως στις προσεχείς εβδομάδες θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε όλοι μαζί, να προωθήσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις μας στα αρμόδια υπουργεία.

Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που η κοινωνία μας και οι συμπολίτες μας έχουν υποστεί ζημιά δεν περισσεύει κανείς. Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εργαστούμε με κοινό στόχο και επιδίωξη την εθνική ανόρθωση και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Προσδιορίζουμε θετικά τον χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπερβαίνουμε τις αντιπαραθέσεις μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και εργαζόμαστε για το κοινό μας μέλλον».

Από την πλευρά του ο κ. Κατσιαντώνης δήλωσε τα εξής: «Συζητήσαμε με τον κ. Αγοραστό για τα βασικά προβλήματα του νομού Λάρισας. Ένα σημαντικό στοιχείο που επεσήμανε ο κ. Περιφερειάρχης είναι το οδικό δίκτυο το οποίο είναι υπό κατάρρευση καθώς κονδύλια δεν υπάρχουν. Απ’ ότι κατάλαβα ο κ. Περιφερειάρχης πίεζε προ πολλού για να δοθεί λύση σ’ αυτό το θέμα, αλλά ο καιρός έχει περάσει, ο χειμώνας έχει φθάσει και απ’ ότι φαίνεται θα υπάρξουν μεγαλύτερα προβλήματα. Το ποσό που θα χρειαστεί δηλαδή θα είναι διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι. Αναφερθήκαμε επίσης για τον Όλυμπο και το τουριστικό ζήτημα στο οποίο ο κ. Αγοραστός είναι γνώστης των πραγμάτων και αποφασίσαμε ότι θα συνεργαστούμε πάνω σ’ αυτό το αντικείμενο. Ελπίζω στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες να έχουμε μία επίσημη συνάντηση με υπουργούς στην Αθήνα πάνω σ΄ αυτό. Όπως συνειδητοποίησα από την πρώτη μας επαφή, η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη από εδώ και πέρα θα είναι άψογη. Η πόρτα του είναι ανοιχτή, όπως και η δική μου και ελπίζω και οι δύο μαζί να καταφέρουμε κάτι για το νομό Λάρισας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ