ΕΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Απάντηση στην ερώτηση του Κ. Μπαργιώτα, Βουλευτή του Ποταμιού με θέμα «Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία της Ελασσόνας», έδωσε με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου διευκρινίζοντας ότι «φέτος η κατάσταση είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας,

χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι σταματά η προσπάθεια για την εξάλειψη των δυσλειτουργιών και ότι παραιτούμαστε από το αίτημα για βελτίωση της δημόσιας παιδείας». Αναλυτικά για τα κενά αναφέρει:

“Καταρχάς σας ενημερώνουμε ότι,  ακόμη και το πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελασσόνας (π.χ Νηπιαγωγείο Λουτρού με 2 μαθητές) είχε από την πρώτη στιγμή ανοιχτό σχολείο με ελάχιστες ελλείψεις,  οι οποίες καλύφθηκαν πολύ σύντομα.

Σήμερα, στην περιοχή Ελασσόνας, η κατάσταση έχει ως εξής:

  1. Το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης είναι επαρκώς στελεχωμένο αφού για 10 παιδιά διαθέτει το εξής προσωπικό : 2 εκπαιδευτικούς Δημοτικής εκπ/σης ,1 δάσκαλο Ειδικής Αγωγής, 1 Γυμναστή, 1 Κοινωνικό Λειτουργό, 1 Φυσικοθεραπευτή, 1 Λογοθεραπευτή, 1 Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό κι έχει εγκριθεί και 1 Ψυχολόγος ο οποίος και θα τοποθετηθεί άμεσα.
  2. Δεν υπάρχει ολοήμερο σχολείο στην περιοχή Ελασσόνας το οποίο δεν λειτουργεί. Προέκυψαν 2 λειτουργικά κενά δασκάλων (επαπειλούμενη κύηση και επιλογή Δ/ντή σε άλλο σχολείο) τα οποία θα καλυφθούν άμεσα(μέχρι την επόμενη βδομάδα) με αναπληρωτές.
  3. Τέλος, οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων ( Αγγλικών, Γερμανικών και Μουσικής) για όλη την περιοχή της Ελασσόνας και στις δύο βαθμίδες, οι οποίες θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες,  είναι οι εξής :4 εκπαιδευτικοί Αγγλικών, 3 Μουσικής  και 1 Γερμανικών.

Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα στο δικαίωμα της ίσης πρόσβαση στην Παιδεία για όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα γι αυτούς που ζουν σε απομακρυσμένες και δύσκολες περιοχές, φροντίζουμε να καλύπτουμε άμεσα τις ανάγκες που προκύπτουν και να διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας  συμμεριζόμενη το ενδιαφέρον των πολιτών για το επίπεδο της εκπαίδευσης στην περιφέρεια είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών, των  γονιών και των πολιτών που επιθυμούν να πληροφορηθούν  τις πραγματικές συνθήκες στο  εκπαιδευτικό πεδίο της περιφέρειας”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com