ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΗ ΜΟΥΧΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ;

Όταν έχουμε μπροστά μας μια φέτα μουχλιασμένο ψωμί, ή τυρί ή φρούτα, τότε συχνά αναρωτιόμαστε «να τα πετάξουμε ή να φάμε ό, τι περισσεύει;» Όταν λοιπόν το φαγητό μουχλιάζει, πρέπει να το πετάτε ή να πραγματοποιείτε κάποια λεπτή χειρουργική επέμβαση στην κουζίνα σας; 

Τώρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ασφαλέστερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τα πετάτε.

Σύμφωνα με το LiveScience, τα πράσινα (ή λευκά) μπαλώματα που εμφανίζονται στο φαγητό σας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Αυτοί είναι οι σπόροι που δίνουν στη μούχλα το χρώμα της. Και αυτό είναι ό, τι μπορείτε να δείτε – ο υπόλοιπος μύκητας βρίσκεται βαθιά μέσα στο καρβέλι σας.

«Τα περισσότερα είδη μούχλας είναι αβλαβή, αλλά μερικά είναι επικίνδυνα”, δήλωσε η Nadine Shaw, από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Εάν ένα είδος μούχλας περιέχει μυκοτοξίνες, αυτές μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή αναπνευστικά προβλήματα.

Είναι πιο πιθανό να βρείτε τέτοιες μυκοτοξίνες σε μούχλα που εμφανίζεται στα δημητριακά, τα καρύδια, το σέλινο και τα μήλα.

Σαν γενικό κανόνα λοιπόν, θα έπρεπε αντί να απομακρύνετε τη μούχλα από τα τρόφιμα και να τρώτε το υπόλοιπο, να τα πετάτε.

Φυσικά, θα μπορούσατε και να τα τρώτε πριν μουχλιάσουν, ή να αγοράζετε μικρότερη ποσότητα όταν ψωνίζετε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ