Η “ΩΔΗ ΣΤΗ ΧΑΡΑ” ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση στην πλατεία Ταχυδρομείου που ήταν αφιερωμένη στην διεκδίκηση από την Λάρισα του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Γιώργος Δαμ. Βουλγαράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εμφατική υποστήριξη της προσπάθειας που καταβάλλει η Λάρισα να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 από εκατοντάδες μαθητές αλλά και χιλιάδες πολίτες που παρακολούθησαν στην Πλατεία Ταχυδρομείου την εμφάνιση μαθητικών χορωδιών, με χορωδίες  και την Συμφωνική του Ωδείου της πόλης που απέδωσαν την «Ωδή στη χαρά» του Μπετόβεν  – η οποία αποτελεί και τον ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης – με τον δικό τους έξοχο και μοναδικό τρόπο,  αποδεικνύει περίτρανα πως οι πολίτες της Λάρισας έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή.

Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, τόσο για μένα όσο και τους συνεργάτες μου. Η Λάρισα και οι μαθητές των σχολείων με τέτοιες εκδηλώσεις πιστοποιούν, με τον καλύτερο τρόπο, πως γνωρίζουν να γεφυρώνουν παραδόσεις και πολιτισμούς, να φέρνουν κοντά τους ανθρώπους. Εντέλει η πόλη αποδεικνύει πως μπορεί να υπηρετήσει με συνέπεια αλλά κυρίως περιεχόμενο τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Επιθυμώ δημοσίως να ευχαριστήσω αλλά και να συγχαρώ την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που είχε την πρωτοβουλία για την εκδήλωση και την ενέταξε στην διεκδίκηση της πόλης, ιδιαίτερα, όμως, τις  χορωδίες των μαθητών των σχολείων, του Ωδείου και τη Συμφωνική του Ωδείου που την υλοποίησαν, τους καθηγητές των σχολείων που δίδαξαν την «Ωδή στη χαρά», τον μαέστρο κ. Χρ. Κτιστάκη που συντόνισε δεξιοτεχνικά το μουσικό σύνολο, όσους τυχόν βοήθησαν για την υπέροχη αυτή εκδήλωση και δεν φάνηκαν και φυσικά τους χιλιάδες Λαρισαίους που την παρακολούθησαν.

Σκόρπισε συγκίνηση αυτή η πρωτοβουλία και μας έδωσε δύναμη. Μπράβο τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ