Τ. ΚΟΥΙΚ: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Υπό το βλέμμα αλλά και τα έντονα παράπονα των αναπήρων πολέμου που δεν «μάσησαν» τα λόγια τους έγιναν οι δηλώσεις του υφυπουργού Τέρενς Κουίκ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης για τον εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ».

«70 χρόνια τώρα είμαστε ελεύθεροι και ήρθες εδώ ως υπουργός επειδή εμείς τότε δώσαμε το αίμα μας για να μας πετάτε εσείς σήμερα στα σκουπίδια!», ήταν η οργισμένη αντίδραση που εισέπραξε ο Τέρενς Κουίκ με τον μάλλον ψύχραιμο εκπρόσωπο της κυβέρνησης να διαβεβαιώνει πως οι αγώνες θα δικαιωθούν και τα παράπονα θα «… φτάσουν εκεί που πρέπει».

«Σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει μόνο τιμή, σεβασμός και προστασία από την πολιτεία», δήλωσε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους ο κ. Κουίκ που υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία «… προκειμένου να παλέψουμε για την ελπίδα και το αδιέξοδο που βρίσκεται η χώρα μας να γίνει διέξοδος για τον τόπο».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ-ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Την ανάγκη για ενότητα και αγώνα σε μια μέρα τιμής και μνήμης για τον τόπο επεσήμαναν τόσο ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, όσο και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, με το δήμαρχο να μιλά για  «ένα σπουδαίο αγώνα ενάντια στο φασισμό» και τον πρόεδρο του Π.Σ να κάνει λόγο για «τον άθλο του ’40 που αποτελεί οδηγό για τους σύγχρονους Έλληνες», ενώ ανάλογες δηλώσεις έκαναν και τοπικοί βουλευτές.

 

Ο Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ

Ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργος Κατσιαντώνης, μετά τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, που παρακολούθησε στη Λάρισα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είναι πολύ σημαντικό να τιμούμε τη μνήμη όσων πολέμησαν ηρωικά για την πατρίδα. Ειδικά στην επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1943 γιορτάζουμε τον ηρωισμό ενός ολόκληρου λαού που αντιτάχθηκε στις δυνάμεις του φασισμού και αποτέλεσε πρότυπο θάρρους και αγωνιστικότητας σε όλη την Ευρώπη.

Το παράδειγμα της 28ης Οκτωβρίου του 1943 εμπνεύει από τότε μέχρι σήμερα όλες τις γενιές των Ελλήνων, όπου και αν βρίσκονται, σε όλο τον κόσμο.

Ως νέος βουλευτής του νομού Λάρισας παρέστην στην παρέλαση της Λάρισας και παρακολούθησα τα μαθητικά τμήματα να τιμούν τους αγωνιστές του 1943. Θα ήθελα να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους.”

Ο κ. Κατσιαντώνης δεν παρέστη στην παρέλαση της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ελασσόνας, καθώς δεν έλαβε πρόσκληση από το Δήμο Ελασσόνας να παραστεί στις εκδηλώσεις, γεγονός που πιθανόν να οφείλεται σε υπηρεσιακή παράλειψη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ