5 ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ

Γνωρίζετε οτι το λιγότερο βροχερό μέρος στη γη δεν είναι η έρημος, ή οτι η βροχή δεν μουσκεύει πάντα το έδαφος, ή ακόμη καλύτερα, οτι δεν είναι όλες οι σταγόνες της βροχής από νερό; Διαβάστε λοιπόν τα 5 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν με τη βροχή.

Το λιγότερο βροχερό μέρος στη γη δεν είναι η έρημος

Η λιγότερο βροχερή θέση στη γη δεν είναι η έρημος. Μπορεί να είναι καλυμμένη με πάγο, αλλά η Ανταρκτική δέχεται μόνο  μόνο 16.51 εκατοστα βροχής ή χιονιού ανά έτος, καθιστώντας την ως την ήπειρο με τη χαμηλότερη ετήσια βροχόπτωση. Στο άλλο άκρο του φάσματος, το Lloro, την Κολομβία, έχει  13.6 μέτρα βροχόπτωσης ετησίως.

Η Βροχή δεν μουσκεύει πάντα το έδαφος

Σε ξηρά, ζεστά μέρη, η βροχή εξατμίζεται μερικές φορές πριν φτάσει στο έδαφος. Ο περιβαλλοντολόγος Edward Abbey περιγράφει τη «βροχή φάντασμα» με αυτόν τον τρόπο: “Θα δείτε κουρτίνες βροχής να κρέμονται στον ουρανό, ενώ τα έμβια όντα από κάτω να μαραίνονται από την έλλειψη νερού. Ελπίδα χωρίς εκπλήρωση. Και μετά τα σύννεφα διαχέονται στην ανυπαρξία…”

Δεν είναι όλες οι σταγόνες της βροχής από νερό

Στην Αφροδίτη, και άλλα φεγγάρια και πλανήτες, η βροχή είναι από θειικό οξύ ή μεθάνιο. Ακόμη πιο περίεργο: σε έναν πλανήτη 5.000 χρόνια φωτός μακριά, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι σταγόνες βροχής είναι από σίδηρο.

Υπάρχει ένας επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος για να μουσκευτείτε λιγότερο όταν είστε στη βροχή

Τρέξτε! Σύμφωνα με τον Henry Reich, τον εγκέφαλο πίσω από το κανάλι του YouTube, MinutePhysics, όσο πιο γρήγορα φύγουμε από τη βροχή, τόσο πιο στεγνοί θα είμαστε, ανεξάρτητα από το πόσες επιπλέον σταγόνες βροχής θα πέσουν επάνω μας ενώ τρέχουμε.

Το σχήμα και το χρώμα των νεφών μπορεί να σας βοηθήσει να προβλέψετε τη βροχή

Το σχήμα και το χρώμα των νεφών μπορεί να σας βοηθήσει να προβλέψετε αν θα βρέξει ή όχι και πόσο. Σε γενικές γραμμές, αν δείτε ένα cumulonimbus σύννεφο -ένα ψηλό, φουσκωμένο σύννεφο που φαίνεται επίπεδο στην κορυφή του – ή ένα nimbostratus σύννεφο, ένα χαμηλό γκρίζο σύννεφο, μπορείτε να είστε αρκετά βέβαιοι ότι θα βρέξει μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ