ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας Άννα Βαγενά επισκέφθηκε την πόλη του Τυρνάβου προκειμένου να παρευρεθεί στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων ηρώων του έπους του 1940.

Η δέηση τελέσθηκε παρουσία του δημάρχου, κ. Π. Σαρχώση, του διοικητή του Α.Τ. Τυρνάβου και πλήθους μαθητών, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ιστορικό ηρώο της πόλης.

Η κ. Βαγενά ως εκπρόσωπος του κοινοβουλίου αφού κατέθεσε στεφάνι συγκινημένη απευθύνθηκε, στη νεολαία τονίζοντας: «Η αγάπη για την πατρίδα βρίσκεται στα μικρά και καθημερινά, αλλά και τα μεγάλα και υψηλά. Στην καθημερινή μας στάση σαν δημότες και πολίτες, αλλά και στην ηρωική αντίσταση για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Πολλοί από τους ήρωες που τιμούμε σήμερα δεν ήταν παρά παιδιά όχι μεγαλύτερα από εσάς που βρίσκεστε εδώ σήμερα. Η πατρίδα πάντοτε στηρίχθηκε στις πλάτες των νέων, εκείνων που έχουν όραμα, αγάπη και πάθος για ελευθερία και προκοπή, εκείνων που αγωνίζονται στις μικρές και τις μεγάλες παλαίστρες της ζωής».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΒΑΓΕΝΑ_ΣΑΡΧΩΣΗΣΕν συνεχεία η κ. Βαγενά επισκέφθηκε το Δημαρχείο και είχαν συζήτηση για θέματα που απασχολούν το Δήμο αλλά και τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής.

Με πρωτοβουλία της Άννας Βαγενά, συζητήθηκε η δυνατότητα παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης στους ενδιαφερόμενους δημότες, σχετικά με τη δυνατότητα να επιχορηγηθούν από το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, το οποίο έχει προδημοσιευτεί και αναμένεται να προκηρυχθεί το Νοέμβριο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης και των ιδιαίτερων ενδιαφερόντων της κ. Βαγενά,ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο σχέδιο δημιουργίας διαδρομής, η οποία θα προβάλει την ιστορικότητα της πόλης. Για το σκοπό αυτό η κ. Βαγενά δεσμεύθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία επίσημης συνάντησης με τον υπουργό πολιτισμού κ. Αρ. Μπαλτά προκειμένου ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, να εκθέσουν τις απόψεις τους για το σχέδιο και πρωταρχικά την αναγκαιότητα ανάδειξης δύο χαρακτηριστικών μνημείων της πόλης, όπως ο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου του «Τουραχάν» και η αποκατάσταση του Χαμάμ.

«Χώροι με τέτοιο ιστορικό και πολιτισμικό φορτίο δεν πρέπει να λησμονούνται, ούτε ο κόσμος να τους στερείται. Η διαδρομή πολιτισμού είναι ένα μεγαλόπνοο έργο που θα τονώσει την πολιτιστική αλλά και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής» τόνισε η βουλευτής.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα εργαστούμε από κοινού με σκοπό την ανάδειξη των δύο αυτών μνημείων, αλλά και την υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού σχεδίου που θα αποτελέσει στοιχείο ανάδειξης της ταυτότητας του τόπο μας» δήλωσε ο κ. Σαρχώσης.

Στο περιθώριο της συνάντησης, η κ. Βαγενά έθεσε το ζήτημα της αναβίωσης των περίφημων «σταμπωτών» υφασμάτων του Τυρνάβου, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη επιστροφής της τοπικής κοινωνίας σε δραστηριότητες που συνδυάζουν την παράδοση και το μεράκι των παλιών με την καινοτομία και τη συμμετοχική επιχειρηματικότητα.

«Ξυλογλυπτική, υφαντουργία και βαφική συναντιούνται για να παράξουν ένα προϊόν το οποίο έκανε τον Τύρναβο ξακουστό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαι διατεθειμένη να υποστηρίξω μια τέτοια δράση. Η σύνδεση παράδοσης και καινοτόμας επιχειρηματικότητας είναι βέβαιο πως θα εξασφαλίσει και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε άοκνα» διαβεβαίωσε η Άννα Βαγενά.

Ο κ. Σαρχώσης υπογράμμισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής, είναι η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και η αναζήτηση καινοτόμων επιχειρηματικών δράσεων. Σε κατακλείδα, τόσο ο Δήμαρχος Τυρνάβου όσο και η βουλευτής εξέφρασαν τη βεβαιότητα, ότι οι άυλοι πολιτισμικοί πόροι αποτελούν στοιχεία ιδιαίτερης δυναμικής για την κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ