ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με στόχο να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της πόλης με τη χρήση μέσων φιλικών προς το περιβάλλον αλλά και με  την αναβάθμιση του δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων εγκρίθηκε σήμερα κατά πλειοψηφία και με την αρνητική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης η μελέτη «Αστικής Κινητικότητας» του Δήμου Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και η μελέτη για το τοπικό σχέδιο αποκεντρωμένης διαχείρισης αποβλήτων του δήμου, το συνολικό κόστος του οποίου ανέρχεται στα 7,23 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται στο μεγαλύτερο μέρος του από το ΕΣΠΑ.

«Το έργο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανακύκλωση, ενώ πρόκειται να δημιουργηθούν «πράσινα σημεία» για τη συγκομιδή των απορριμμάτων», τόνισε στην εισήγησή του ο δημαρχεύων Γιώργος Σούλτης που αναπλήρωνε το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη λόγω απουσίας του τελευταίου στην Αθήνα για σειρά επαφών με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τους μελετητές αναμένεται να χρησιμοποιηθούν 600 κάδοι «κομποστοποίησης» και τριών διαφορετικών χρωμάτων, ο «κίτρινος» για χαρτόνι, ο «μπλε» για τα μέταλλα και ο «πράσινος» για τα υπόλοιπα απορρίμματα, ενώ η λειτουργία των «πράσινων σημείων» αναμένεται εντός του 2017, με τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων να τίθεται σε λειτουργία ένα χρόνο αργότερα.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε αρνητική ήταν η ψήφος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ