ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑμεΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Τη δική τους φωνή ενάντια στα μνημόνια, την κρίση και τις επιπτώσεις της αναμένεται να υψώσουν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου τα ΑμεΑ που θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ομονοίας μετά από πρόσκληση που απευθύνει η Ε.Σ.ΑμεΑ.

Στο κάλεσμα της αναφέρει τα εξής: «

Από όλη την Ελλάδα, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, οι οικογένειές μας, παίρνουμε θέση ενάντια στην κρίση και στις επιπτώσεις της και συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Ομονοίας στις 11 το πρωί.

Πορευόμαστε προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή των Ελλήνων.

Διαμαρτυρόμαστε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, όλοι μαζί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με αναπηρία, ενωμένοι και αποφασισμένοι για την προστασία των δικαιωμάτων μας, την κοινωνική ένταξη, την αξιοπρεπή διαβίωση, την κοινωνική προστασία, την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης σε βάρος μας. Παλεύουμε για την εκπαίδευση, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη.

Ο πρωθυπουργός, ο πολιτικός κόσμος, οι κοινωνική εταίροι, ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να πάρει θέση, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές.

Ως εδώ! Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας από την οικονομική κρίση, από την κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Υπερασπιζόμαστε δικαιώματα από αγώνες δεκαετιών! Τα χρονικά περιθώρια φυσικής, κοινωνικής και οικονομικής αντοχής των ατόμων με αναπηρία εξαντλήθηκαν!

Το Γενικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Α.μεΑ. , στο οποίο συμμετέχουν αιρετά στελέχη από όλη την Ελλάδα, συνεδρίασε στις 10 Οκτωβρίου και ομόφωνα αποφάσισε την πορεία διαμαρτυρίας στις 4 Νοεμβρίου. Διεκδικούμε και ζητάμε να συναντηθούμε με τον Πρωθυπουργό, να ακούσει τα αιτήματα του εθνικού αναπηρικού κινήματος και να πάρει θέση.

Ήρθε η ώρα, χωρίς αναβολές, υπεκφυγές, χωρίς, χωρίς αργοπορία, να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Από τη δική μας αποφασιστικότητα, από τη δική μας στάση και δράση, εξαρτώνται οι συνθήκες ζωής μας, η αξιοπρεπής διαβίωσή μας, η δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε στοιχειωδώς στις οικονομικές, κοινωνικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις.

Από το συλλαλητήριο ενάντια στην κρίση, στη φτωχοποίηση και την κοινωνική απομόνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους ας μη λείψει κανείς!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ