ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, Η ΚΑΝΤΙΝΑ, ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ

Πολλά τα θέματα που μπήκαν προς συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στην επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Τυρνάβου την Πέμπτη και φυσικά για πολλοστή φορά οι κόντρες και οι αιχμές ήταν στην πρώτη γραμμή.

Το πρώτο θέμα που απασχόλησε το σώμα ήταν το κλείσιμο καντίνας που βρίσκεται στην περιοχή του lidl και για την οποία όπως υποστήριξε η δημοτική αρχή δεν υπήρχε άδεια εγκατάστασης στο συγκεκριμένο σημείο. Το θέμα έθιξε ο πρώην δήμαρχος Ν. Μαλάκος, ο οποίος είχε δώσει στη θητεία του προφορική!!! άδεια εγκατάστασης για τη συγκεκριμένη καντίνα χωρίς να φροντίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο όταν θα μπορούσε με την πλειοψηφία που διέθετε να το διευθετήσει.

Τώρα χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα και χαρακτηρίζοντας “μαυρογιαλούρους” το δήμαρχο και τη σημερινή πλειοψηφία απαίτησε να ακυρωθεί προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που καθόριζε τις θέσεις των καντινών ώστε να προβλεφθεί και θέση στην περιοχή που βρίσκεται η συγκεκριμένη καντίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της ακύρωσης της απόφασης και υπέρ της εξεύρεσης λύσης τάχθηκε και ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης ζήτησε να βρεθεί λύση για τους ιδιοκτήτες της καντίνας ειδικά σήμερα που η κρίση και η ανεργία χτυπά το σύνολο της κοινωνίας.

Ο δήμαρχος απέρριψε το αίτημα για αλλαγή της απόφασης σημειώνοντας ότι οι ιδιοκτήτες της καντίνας τον ταλαιπώρησαν πολύ καιρό αλλά και τον εξαπάτησαν.

Ενα άλλο θέμα που απασχόλησε το σώμα ήταν το θέμα των αδέσποτων με τον Στ. Ροντούλη να εξαπολύει επίθεση στη δημοτική αρχή, κάνοντας λόγο για ανικανότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος και για άστοχες ενέργειες και δράσεις που δεν έφεραν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Απαντώντας ο δήμαρχος επιτέθηκε στον κ. Ροντούλη υποστηρίζοντας ότι ο νόμος για τα αδέσποτα του οποίου συντάκτης  ήταν ο κ. Ροντούλης είναι ένας κακός νόμος που δημιουργεί αντί να λύνει προβλήματα.

Στο θέμα παρενέβη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Τσιόπας ο οποίος τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα ενεργοποιήθηκε η πενταμελής επιτροπή που προβλέπει ο νόμος για τη διαχείριση των αδέσποτων, αναζητείται χώρος για την βραχυχρόνια φιλοξενία τν αδέσποτων ενώ υπάρχει και συνεργασία με ζωοφιλικές οργανώσεις για τον εμβολιασμό και τη στείρωση των αδέσποτων που θα περισυλλέγονται. Πάντως ο κ. Τσιόπας έριξε βολές στην προηγούμενη δημοτική αρχή για ανυπαρξία στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων. Πάντως το καρφί ήλθε από τον κ. Ροντούλη που ζήτησε από τη δημοτική αρχή να αποφασίσει αν ο νόμος που φέρει την υπογραφή του είναι κακός όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος ή είναι σωστός και βάσει των διατάξεών του κινείται η δ.α. όπως ανέφερε ο κ. Τσιόπας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ