ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΆΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΑΣΦΑΛΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΔΙΟΔΩΝ

 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την χθεσινή συμπεριφορά των σωμάτων ασφαλείας σε βάρος των διαδηλωτών που μετέβησαν στις Καστανιές, διαμαρτυρόμενοι για την διατήρηση του φράχτη του Έβρου.

Οπως αναφέρουν τέτοιες τακτικές απόκρουσης πολιτών που δημοκρατικά υπερασπίζονται  το αυτονόητο και νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των προσφύγων, με βάση τη Σύμβαση για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ του 1951, η οποία προβλέπει την εξασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των προσφύγων και την υπαγωγή τους στο καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα, μόνο δυσφορία μπορεί να προκαλεί.

Οι οικολόγοι Πράσινοι καλούν  την Ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση για την κατάργηση του «τείχους της ντροπής» και να εφαρμόσει την, από την σύμβαση του ΟΗΕ εκπορευόμενη, υποχρέωση της ως μέλος του ΟΗΕ.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: «Είναι προφανές πως όσο δεν διασφαλίζονται ασφαλείς δίοδοι μετακίνησης των προσφυγικών ρευμάτων, τόσο θα αυξάνονται οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Ο αριθμός των θυμάτων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2015 που ανέρχεται ήδη σε 3.120 νεκρούς και αγνοούμενους, αναδεικνύει την παντελή αποτυχία των ευρωπαϊκών πολιτικών για τη μετανάστευση και το πολιτικό άσυλο».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com