ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Η τρίτη εκδήλωση για το έργο «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου» της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε  στους χώρους του Μουσείου Οίνου στη Ραψάνη, το Σάββατο.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος , ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Παιδής καθώς και ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητα Ραψάνης κ. Νικόλαος Γαγάρας .

ΟΙΝΟΣ3Ακόμη στην εκδήλωση  παραβρέθηκαν  ο επικεφαλήςτης Οικολογικής Θεσσαλίας  κ. Νικόλαος Πουτσιάκας,  οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Τσάτσαρης , Κωνσταντίνος Νταφούλης , οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ευθύμιος Μπουζέκης ,Γεώργιος Νικολάου, Ξανθή Ζησάκη και Γεωργία Τσόπα ,ο Αντιπρόεδρος  ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Λάμπρος Ζάρρας , οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ραψάνης κ. Γαγάρας  ,Αιγάνης κ. Ζαφείρης  , Μακρυχωρίου κα Μαγαλιού , μέλη τοπικών συμβουλίων ,  Πρόεδροι   Συλλόγων και φορέων καθώς  και πλήθος επισκεπτών .

Ακολούθησε   εισήγηση από τον οινολόγο ΚΑΤΣΑΡΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Ο Βασίλης Κατσάρος είναι οινικός σύμβουλος, Πρώην αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ένωσης Οινοχόων, Πρόεδρος  του σωματείου (Μ.Κ.Ο.) «Οίνου Μύστηρια», Κάτοχος Advanced Certificate in Wines and Spirits (W.S.P.C.), Εισηγητής στη σχολή Genius in Gastronomy και Αρθρογράφος στο περιοδικό Wine Trails

Παρέστησαν  οι Οινοπαραγωγοί Περιοχή Ραψάνης

Λιάπης Κώστας ​​

Χρυσοχόου Γιώργος ​

Ντούγκος Θάνος ​

Τσάνταλης (Κυριακή Παναγιώτου)

Κατσαρός Ευριπίδης ​

Οινοπαραγωγοί  περιοχής Ελασσόνας

Μινάς Σάκης

Φτύκας Γιώργος – Λόλας (ΦΤΙΚΑΣ Γ. – Γ. ΛΟΛΑΣ Ο.Ε.)

Στο τέλος της εκδήλωσης ο σύλλογος γυναικών Ραψάνης  πρόσφερε  τοπικές πίτες συνοδεία των κρασιών της περιοχής.

Ο Κ. Κολλάτος

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τεμπών ανέφερε:

Να σας καλωσορίσουμε στη σημερινή εκδήλωση οινογνωσίας -γευσιγνωσίας που διοργανώνει η Περιφέρεια  Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Τεμπών και Ελλασόνας. Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι η περαιτέρω  ανάδειξη του εξαίρετου προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Ραψάνης. Βεβαίως ένας θεσμός που καθιερώθηκε και αναφέρομαι στη γιορτή κρασιού που γίνεται κάθε  χρόνο και ανανεώνεται και εμπλουτίζεται ώστε να μην υποκύψει στην φθορά του χρόνου.

Μια εκδήλωση που δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τον πλούτο του κρασιού της ευρύτερης περιοχής με προϊόν ονομασίας (ΠΟΠ )κατι που είναι ήδη γνωστό σ’ όλο τον κόσμο με την βοήθεια των οινοποιών και επιχειρηματιών .

Ο Δήμος επιμένει σε αναβαθμισμένες προσπάθειες και συμμετέχει σε διοργανώσεις- έκθεσης με  σκοπό την στήριξη της τοπικής παραγωγής μέσα από την αποτελεσματικότερη προβολή της.

Ως τοπική αυτοδιοίκηση που είναι κοντά στον πολίτη κοντά στις ανάγκες και τις επιθυμίες του, που σέβεται τους θεσμούς του τόπου μας  και τους υποστηρίζει με κάθε τρόπο αποφασίσαμε  να συνδέσουμε την παράδοση την ψυχαγωγία τον πολιτισμό τον  τουρισμό με την τοπική παραγωγή αναδεικνύοντας την αλληλοεξάρτηση τους και την ανάγκη  όλων των βασικών αξόνων ανάπτυξης του τόπου μας .

Έτσι αποδεικνύουμε στο τόπο μας σε αυτή την συγκυρία παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα αρκεί η καλή διάθεση ,η ισχυρή θέληση , ευαισθησία και η αγάπη για την περιοχή μας για να ενωθούν οι ανθρώπινες δυνάμεις και να παράγουν το επιθυμητό αποτέλεσμα .

Κλείνοντας να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας (περιφερειακή ενότητα Λάρισας) για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης καθώς και  εσάς που μας τιμάτε με  την παρουσία σας ευελπιστώντας τις προσπάθειες που δίνουν προστιθέμενη αξία σε προϊόντα του τόπου μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ