ΕΟΑΣΝΛ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση πως θα διαφυλάξουν την ενότητα του αγώνα, ανακοινώνοντας μπαράζ αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε ολόκληρο το νομό και καταγγέλλοντας τα σημερινά «αγροτοδικεία» αλλά και όσα θα ακολουθήσουν τα μέλη της διοίκησης της ΕΟΑΣΝΛ παραχώρησαν τη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας συνέντευξη τύπου.

«Μνημόνια και ΚΑΠ μας θέλουν κολλήγους, ο αγώνας μας λοιπόν δεν είναι «τυφλός» αλλά αγώνας επιβίωσης γι’ αυτό και δεν θα επιτρέψουμε  καμία διάσπασή του  απομονώνοντας με όλους τους τρόπους αντίθετες φωνές», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του προέδρου της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζου Μαρούδα.

Ο κ. Μαρούδας αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα του γεωργοκτηνοτροφικού κόσμου εστιάζοντας στις μεγάλες καταστροφές στις βαμβακοκαλλιέργειες από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, στις τιμές που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη ενώ οι αγρότες παραδίδουν το προϊόν αλλά και στις χαμηλές τιμές για τα πράσινα μήλα της Αγιάς και τον καπνό της Ελασσόνας.

Ανακοινώνοντας μπαράζ συσκέψεων και κινητοποιήσεων σε ολόκληρο το νομό ο Ρίζος Μαρούδας κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Τυρνάβου στις 7/11, αλλά και στην πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου καθώς και στην κινητοποίηση με τρακτέρ που θα πραγματοποιηθεί στα Φάρσαλα στις 12 Δεκεμβρίου.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με συνεχείς επαφές σε Αγιά, Ελασσόνα και ολόκληρο τον κάμπο για κινητοποιήσεις με αγροτικά μηχανήματα  και  παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και εφορίες, ενώ καλούμε τους συναδέλφους που πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 10/11 στη Λάρισα να το ξανασκεφτούν, αφού αρνούμαστε να συμπορευτούμε με όσους έβαλαν «συνομιλητή» την ΠΑΣΕΓΕΣ!», κατέληξε ο κ. Μαρούδας.

ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ

Με δύο δίκες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας συνεχίζονται σήμερα «οι διώξεις συνδικαλιστών που δεν πτοούν κανέναν», τονίστηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου από το μέλος της ΕΟΑΣΝΛ Γιάννη Κουκούτση.

Στο «σκαμνί» θα καθίσουν 4 αγρότες από το μπλόκο της Μελούνας καθώς και 3 αγρότες που μετείχαν στις κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας, ενώ οι αποφάσεις αναμένονται αργά το απόγευμα.

… ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τέλος όπως ανακοινώθηκε σήμερα στους δημοσιογράφους οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΟΑΣΝΛ θα πραγματοποιηθούν αρχές Δεκεμβρίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ