ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ: ΕΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ «ΤΥΧΗ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Ισλανδός πρωθυπουργός, David Gunnlaugsson, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα είχε ανακάμψει με ταχύτητα από την κρίση του 2008 εάν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαι σίγουρος πως η ανάκαμψη μας δεν θα είχε συμβεί αν ήμασταν μέλος της Ε.Ε.» ανέφερε σε συνέντευξη ο David Gunnlaugsson, προσθέτοντας ότι ως μέλος της Ε.Ε. η Ισλανδία θα είχε την ίδια τύχη με την Ελλάδα.

«Μπορεί να είχαμε ακολουθήσει αντίστροφη πορεία και να γινόμασταν μια χρεοκοπημένη χώρα. Αν όλα αυτά τα χρέη ήταν σε ευρώ και αναγκαζόμασταν να κάνουμε ότι η Ιρλανδία ή η Ελλάδα και να αναλάβουμε την ευθύνη για τα χρέη των τραπεζών. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για μας οικονομικά», υποστήριξε ο Ισλανδός πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι «το ότι ήμασταν εκτός Ε.Ε. έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την οικονομική μας βελτίωση».

Η Ισλανδία το 2013 «πάγωσε» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και ο κ. Gunnlaugsson απέσυρε την υποψηφιότητα στις αρχές του έτους.
Ητης χώρας οικονομία αναπτύχθηκε με 1,9% πέρυσι και φέτος αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 3,5%! Το δημόσιο χρέος έχει υποχωρήσει στο 64% του ΑΕΠ, κάτω από το επίπεδο του 86% το 2012.

koutipandoras.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ