ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Κ.Υ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Π.Ι. ΑΜΠΕΛΩΝΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Τυρνάβου, με τον επικεφαλής κ. Στέλιο Χατζηκράχτη, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, για να συμπαρασταθεί στον αγώνα των γιατρών, για τη μη καταβολή των εφημεριών τους.

Η διευθύντρια κ. Νικιτίδου ενημέρωσε την αντιπροσωπία, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου και τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

  • Οι απλήρωτες εφημερίες των γιατρών από την 1η Μαΐου 2015 και των νοσηλευτών από 1η Ιανουαρίου 2015
  • Η έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού
  • Η ανυπαρξία οδηγών ασθενοφόρου (δυο οδηγοί είναι αποσπασμένοι)
  • Η διακοπή φύλαξης του Κ.Υ. από την 1η Ιουνίου 2015
  • Η λειψή χρηματοδότηση που φθάνει στο σημείο, να μην έχει πετρέλαιο θέρμανσης.

Οπως εκτίμησαν τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης όλα αυτά παρουσιάζουν μια εικόνα διάλυσης του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, αλλά και του Π.Ι. Αμπελώνα. Μετά την επίσκεψη ο επικεφαλής κ.Στ. Χατζηκράχτης σε δήλωσή του ανέφερε:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε πολλές φορές για συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και του Αγροτικού Περιφερειακού Ιατρείου Αμπελώνα.

Ο Δήμαρχος κ. Σαρχώσης έχει καθιερώσει από την αρχή της θητείας του, να επισκέπτεται ανά δίμηνο, τον κάθε φορά διοικητή της 5ης ΥΠΕ και να αναζητά λύσεις για τα θέματα υγείας του Δήμου, ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας μέσω του τύπου, με τις αντίστοιχες φωτογραφίσεις.

Καταγγέλλει τη διάλυση της δημόσιας υγείας, λόγω μνημονιακών επιταγών, όπως λέει,  αλλά ξεχνά ότι το νωπό 3ο μνημόνιο ψηφίστηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακραιφνώς πλέον, υποστηρίζει.

Καλεί τους πολίτες, να σταθούν στο πλευρό των γιατρών και να αγωνιστούν για δημόσια και δωρεάν υγεία, ενώ οι ομοϊδεάτες τους, της «δεύτερης αριστερής κυβέρνησης» την διαλύουν.

Αυτή η κοροϊδία δεν έχει όρια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου καλεί τους συνδημότες μας να συμπαραταχθούν μαζί της, για να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε

  • Αποκλειστικά, δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
  • Να μην κλείσει καμία Δημόσια Μονάδα Υγείας και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Καλεί τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της περιοχής, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, στις 11 π.μ. στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης που διαλύουν την μικρομεσαία αγροτική οικογένεια”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ